Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Kupé S 65 AMG prináša exkluzivitu a výkon

Saturday, 09. 08. 2014 - 15:47, Ivan Václavík   

Kupé S 65 AMG prináša exkluzivitu a výkon

Dvojdverové kupé S 65 AMG charakterizuje výnimočný komfort pohonu, vysoký výkon a pozoruhodné vybavenie. Nový top model obsahuje najnovšie inovácie Mercedesu triedy S. Neodolateľné línie nového kupé zdôrazňujú dizajnérske prvky vo vysoko lesklom chróme.

s65-amg-9504g-1.jpg

Výnimočnú pozíciu v segmente zaisťuje tomuto kupé šesťlitrový motor AMG V12 s dvoma turbodúchadlami (463 kW/630 k; 1 000 Nm). Každý agregát, zostavovaný podľa filozofie „one man, one engine" (jeden človek, jeden motor), je osobitný exemplár svojho druhu. Vozidlo zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,1 sekundy. Maximálna rýchlosť je elektronicky limitovaná na 250 km/h. Kupé S 65 AMG je pri celkovej spotrebe paliva 11,9 l/100 km výrazne úspornejšie ako porovnateľné autá. Oproti predchodcovi mu pritom stačí na 100 km o 2,4 litra menej paliva.

s65-amg-9501g-1.jpg

„Existujú fanúšikovia AMG, pre ktorých je náš motor V12 s dvoma turbodúchadlami meradlom všetkého ostatného," vyzdvihuje Tobias Moers, predseda predstavenstva spoločnosti Mercedes­AMG a dodáva: „Pre tento okruh zákazníkov sme novým kupé S 65 AMG vyvinuli jedinečný automobil. Či už dynamika jazdy, komfort alebo výbava - naše nové dvanásťvalcové kupé presahuje aj tie najvyššie očakávania."

s65-amg-9510g-1.jpg

Jedinečnosť novinky podčiarkuje tiež športový podvozok AMG na báze Magic Body Control s funkciou nakláňania v zákrutách (aktívna je pri rýchlosti 15 až 180 km/h) a systém Road Surface Scan (identifikuje zvlnenú vozovku a patrične nastaví podvozok).

s65-amg-9515g-1.jpg

Prevodovka AMG Speedshift Plus 7G Tronic pritom ponúka tri jazdné programy. Stlačením tlačidla na stredovej konzole umožňuje vybrať režim s aktívnou funkciou ECO štart - stop: Controlled Efficiency (C) alebo jeden z dvoch dynamickejších: Sport (S) a Manual (M). Vo vozidle je sériovo použitý lítium­iónový akumulátor, ktorý znižuje celkovú hmotnosť o vyše 20 kg.

s65-amg-9508g-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri