Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Jaguar sa blysne na 101. Tour de France

Tuesday, 22. 07. 2014 - 22:22, Ivan Václavík   

Jaguar sa blysne na 101. Tour de France

Automobilka Jaguar, partner cyklistického tímu Sky na Tour de France, upravila športový model F-TYPE Coupé, ktorý bude sprevádzať pretekárov tímu počas časovky (20. etapy) na 101. ročníku Tour de France 2014. Predposledná etapa svetoznámych cyklistických pretekov povedie z mesta Bergerac do cieľa v Périgueux.

jaguar-f-type-team-sky-01g.jpg

Predtým, ako oddelenie Special Vehicle Operations (SVO) Jaguar Land Rover začalo pracovať na vývoji konceptu pre Tour de France, bol na svetový trh úspešne uvedený Jaguar F-TYPE R Coupé. Do predaja sa dostal začiatkom tohto roka ako najdynamickejší sériový automobil značky Jaguar. Unikátny koncept F-TYPE vychádza práve z modelu F-TYPE R Coupé a bude ho poháňať rovnaký 5-litrový preplňovaný motor V8 s výkonom 550 k a krútiacim momentom 680 Nm.

jaguar-f-type-team-sky-02g.jpg

Automobilka Jaguar nemá v úmysle uviesť žiadnu z verzií jedinečného konceptu F-TYPE Coupé do sériovej výroby. Vyrobili teda jedno jediné vozidlo, určené špeciálne pre tím Sky na sobotňajšiu časovku jednotlivcov.

K špeciálnym prvkom, zhotoveným na mieru, patrí nové riešenie nosiča bicyklov, ktorý povezie dva bicykle Pinarello Bolide, určené špeciálne na časovku. Vonkajšia úprava vozidla sa nesie v typických farbách tímu Sky, pričom farebná kombinácia a ďalšie grafické dizajnové prvky charakteristické pre tím Sky sú prítomné aj v interiéri. K ďalším špecifikám patrí samostatný prívod elektrickej energie v batožinovom priestore, ktorý poskytuje napájanie pre rádiá, zosilňovače, mikrofóny, sirény a televízie slúžiace na komunikáciu medzi jazdcom a športovým vedením tímu Sky.

jaguar-f-type-team-sky-04g.jpg

Dave Brailsford, vedúci Teamu Sky, uviedol: „Jaguar je kultová britská značka, ktorá je už viac ako štyri roky nerozlučným partnerom tímu Sky. Ich renomé v oblasti vysokého výkonu, ako aj odborné znalosti v oblasti technologických možností a technických noviniek nám už priniesli úžitok, a to najmä pri nedávnom vývoji bicykla Pinarello Dogma F8. Koncept F-TYPE je vozidlo svetovej triedy, ktoré pomôže tímu počas časoviek."

jaguar-f-type-team-sky-05g.jpg

Mark Cameron za Jaguar Land Rover dodal: „Automobilka Jaguar poskytuje tímu Sky podporné vozidlá od jeho prvej sezóny v roku 2010. Vývoj modelu F-TYPE Coupé je najnovším príkladom našej spoločnej viery v posúvanie hraníc a poskytovanie technologicky inovatívnych riešení - či už na bicykli alebo mimo neho. Vizuálny vplyv Jaguaru F-TYPE Coupé v priebehu 20. etapy, samozrejme, taktiež upriami dodatočnú pozornosť na tím Sky a naše jedinečné partnerstvo."

jaguar-f-type-team-sky-03g.jpg

Jaguar dodal tímu Sky najnovšie modely XF Sportbrake od počiatku partnerstva v roku 2010 a bol pri jeho úspechoch v rokoch 2012 a 2013.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri