Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Kubica bude oficiálne testovať na Hungaroringu

Thursday, 20. 07. 2017 - 08:53, Ľuboš Kašický   

Kubica bude oficiálne testovať na Hungaroringu

Ak Poliak potvrdí rýchlosť, tak už od augustového Spa-Francorchamps môže v tíme Renaulte nahradiť Jolyona Palmera!!!


Vyzerá to tak, že návrat Roberta Kubicu do kokpitu F1 je oveľa horúcejšia téma, než sa zdalo. Po pretekoch na Silverstone vychádzajú s francúzskeho tímu Renault signály, ktoré by mohli Poliaka posadiť do kokpitu MS F1 už tento rok! „Jolyon mal problémy so spoľahlivosťou. Pravdou pritom je, že ak by sme bodovali s obidvoma pilotmi, tak by sme v šampionáte neboli teraz na ôsmom mieste," povedal šéf tímu Cyril Abiteboul. „Kubicu netestujeme kvôli PR. Robert je stále rýchly a srší energiou."

ren02.jpg

Po dvoch testoch v starších monopostoch F1 sa preto v Renaulte rozhodli posadiť Kubicu do aktuálneho monopostu F1 už na najbližších testoch, ktoré sa budú konať hneď po veľkej cene Maďarska na Hungaroringu. Poliak bude testovať v pondelok 31.júla a budú to naozaj veľmi dôležité testy ohľadom jeho ďalšej budúcnosti. „Ak bude rovnako rýchly, ako minule, tak by mohol už v závere augusta nahradiť Palmer na veľkej cene Belgicka v Spa-Francorchamps," citoval nemecký Bild Abiteboula.

ren03-1.jpg

Posledné správy sú teda viac, ako vzrušujúce, no zostaňme na zemi, pretože najdôležitejšie pre Kubicu napokon bude, či splní podmienky na získanie superlicenie. FIA totiž vyžaduje, aby bol pilot schopný opustiť kokpit do piatich sekúnd. Splní Poliak aj túto poslednú prekážku?

Jedným dychom by sme však mali dodať ešte jednu dôležitú informáciu. V Paddocku F1 sa šepká, že už o týždeň na Hungaroringu by Palmera mal v tíme Renault nahradiť Carlos Sainz a Renault by ako náhradu do Toro Rosso poslal nováčika Pierra Gaslyho. Či sú tieto špekulácie naozaj pravdivé sa dozvieme už o pár dní, keď bude zverejnená oficiálna štartová listina na Hungaroring. No a v tomto svetle by teda aj všetky správy o Kubicovi dostali iný odtieň.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri