Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Kto, kde, s čím v tohtoročnej sezóne WRC?

Tuesday, 17. 01. 2012 - 17:27, Katarína Ďurecová   

Kto, kde, s čím v tohtoročnej sezóne WRC?

Prvá rýchlostná skúška úvodného podujatia tohtoročnej sezóny WRC - do kolotoča majstrovstiev sveta sa vracajúcej legendárnej Rallye Monte Carlo štartuje už za pár hodín; poďme sa teda spoločne zrekapitulovať koho tento rok uvidíme štartovať v kráľovskej kategórii.

V továrenskom tíme Citroenu uvidíme tak ako obvykle osemnásobného majstra svete Sébastiena Loeba, ktorý bude mať status tímovej jednotky a pre tento rok bude mať nového tímového kolegu. Tým bude Fín Mikko Hirvonen, ktorý po dlhých rokoch opúšťa Ford. Obaja jazdci samozrejme absolvujú všetky podujatia.

Vladislav Maschl;dsc-0364-1.jpg

Ďalším jazdcom, ktorého uvidíme za volantom Citroenu DS3 WRC bude belgický talentovaný mladík Thierry Neuville. Ten bude štartovať najmenej na deviatich podujatiach za juniorský tím Citroenu, ktorý bol po odchode Sébastiena Ogiera ku konkurencii opätovne obnovený. S DS3 WRC sa v tejto sezóne predstaví i katarský jazdec Nasser Al-Attiyah, sezóna pre neho však kvôli kolízii termínov Rallye Monte Carlo a Rallye Dakar začne až vo Švédsku. Na štyroch podujatiach by sme za volantom rally špeciálu z dielne Citroenu mali vidieť i Petera van Merksteijna Jr, jednu rally by mal absolvovať i Peter van Merksteijn Sr.

Vladislav Maschl;dsc-0272-4.jpg

Po odchode Hirvonena k Citroenu nastala samozrejme zmena i v továrenskom tíme Fordu. Tímovou jednotkou pre tento rok bude Jari-Matti Latvala, druhú sedačku továrenského tímu Fordu nakoniec získal populárny Nór Petter Solberg, ktorý má pomôcť Latvalovi v boji o titul. Obaja jazdci samozrejme absolvujú kompletný program.

Vladislav Maschl;dsc-0445-1.jpg

Kompletný program čaká i na chránenca Malcolma Wilsona Otta Tänaka, ktorý bude štartovať za volantom Fordu Fiesta RS WRC s podporou M-Sportu. Jedenásť podujatí čaká na nórskeho jazdca Madsa Ostberga, ktorý sezónu odštartuje vo Švédsku. Osem podujatí absolvuje Jevgenij Novikov, ktorý bude opäť raz sponzorovaný ALM Russia.

Vladislav Maschl;dsc-0290-1.jpg

Matthew Wilson a Henning Solberg, ktorí minulý rok štartovali za teraz už neexistujúci tím Stobart, podľa všetkého zrejme našli nového sponzora, ktorým by mal byť americký výrobca energetických nápojov Go Fast Energy. Obaja jazdci sú na Rallye Monte Carlo, ale ich ďalšie plány do sezóny sú zatiaľ stále neznáme.

Vladislav Maschl;dsc-0405-1.jpg

Český jazdec Martin Prokop absolvuje so svojim Czech Ford National Teamom desať podujatí WRC, Ken Block by mal zo svojim Monster World Rally Teamom štartovať prinajmenšom na piatich až šiestich rally. Za volantom Fordu Fiesta RS WRC by sme podľa všetkého na piatich rally mali vidieť i Fína Jariho Ketomu.

Francúzska dvojica Francois Delecour a Julien Maurin štartujú s Fordom Fiesta RS WRC na Rallye Monte Carlo, vo Švédsku s týmto autom pre zmenu uvidíme Poliaka Michala Solowowa. Ďalšie plány týchto jazdcov pre túto sezónu ale nie sú známe a skôr to vyzerá len na občasné, jednotlivé štarty.

Vladislav Maschl;dsc-0441-2.jpg

V tíme Mini uvidíme kvôli finančným problémom a neschopnosti Prodrivu nájsť tímu hlavného sponzora len jedného stáleho továrenského jazdca, ktorým bude Dani Sordo, ktorý by mal podľa všetkého absolvovať kompletný program. Kris Meeke je stále členom tímu, otázkou však je, či sa vôbec počas tejto sezóny niekde predstaví.

Na štyroch asfaltových podujatiach počínajúc Rallye Monte Carlo sa za volantom druhého továrenského Mini WRC predstaví Korzičan Pierre Campana, päť až sedem podujatí by mal za volantom tohto továrenského rally špeciálu absolvovať i Patrik Sandell štartujúci za novovzniknutý Sweden World Rally Team. Ten samozrejme odštartuje sezónu doma vo Švédsku.

Vladislav Maschl;dsc-0585.jpg

Všetky podujatia by za volantom zákazníckych Mini WRC mali absolvovať Portugalčan Armindo Araujo so svojím Armindo Araujo World Rally Teamom a taktiež i brazílsky jazdec Paulo Nobre štartujúci s podporou svojho hlavného sponzora Palmeirinha. Jedno podujatie s Mini WRC absolvuje i Richard Gornasson, ktorý sa s týmto rally špeciálom predstaví doma vo Švédsku.

Vladislav Maschl;dsc-0252-2.jpg

Vladislav Maschl;dsc-0546-1.jpg

Kompletný program čaká i na Sébastiena Ogiera, ktorý bude štartovať so Škodou Fabia S2000 Volkswagenu Motorsport. Štyri podujatia za volantom tohto rally špeciálu absolvuje i úradujúci šampión IRC Andreas Mikkelsen, na šiestich podujatiach vrátane Rallye Monte Carla uvidíme za volantom Fabie S2000 talentovaného holandského jazdca Kevina Abbringa.

Vladislav Maschl;dsc-0530-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri