Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Konôpka nedokončil 12h Italy Mugello

Wednesday, 18. 03. 2015 - 22:06, Public relations   

Konôpka nedokončil 12h Italy Mugello

Automobilový pretekár Miro Konôpka cez víkend štartoval vo vytrvalostných pretekoch 24H Series na talianskom okruhu Mugello. Vo farbách nemeckého tímu Artthea Sport v Porsche 997 Cup chceli bojovať o popredné priečky v triede 997, no technika bola proti. Po 204 kolách Porsche posádky Miro Konôpka  - Jens Feucht - Klaus Werner zastavilo s poruchou prevodovky a ďalej už nepokračovalo.

„Prijal som ponuku tohto rodinného nemeckého tímu na štart v Mugelle, pretože som mal v pláne urobiť kvalitný výsledok v rámci celkového hodnotenia 24H Series," povedal po príchode na Slovensko Miro Konôpka. „V Dubaji na začiatku roka sa mi v 24-hodinovke podarilo skončiť na 5. mieste v triede 997 a na tento slušný výsledok som chcel nadviazať aj v Mugelle. No trochu som doplatil na výber tímu. Staršie Porsche 997 už naozaj nestačí novšej generácii 991 a tu sa to ukázalo na celej čiare. Hoci sa mi po štarte z 10. miesta podarilo prepracovať na 6. priečku pred výmenou jazdcov, nedopadlo to podľa mojich predstáv. Postupne sa začali prejavovať nedostatky v technickej príprave auta a po ôsmich hodinách sme mali po pretekoch."

fryb0316-1024x682.jpg

Krásny okruh Mugello ma 5245 metrov a ponúka pre jazdcov naozaj nádherné zákruty. Ako povedal kedysi bývalý jazdec F1 Mark Webber, jedno kolo v Mugelle je pre neho viac ako 30 v Abú Dhabí. Po 12 hodinách sa z víťazstva prekvapujúco tešil nemecký tím Herberth Motorsport na Porsche 997 GT3 R s posádkou Allemann-Renauer-Bohn-Renauer.

fryb4898-1024x682.jpg

„Týmto vypadnutím som zrejme  prišiel o šancu na dobré umiestnenie v rámci celkového hodnotenia, no pobijeme sa aspoň o dobré výsledky v jednotlivých pretekoch," povedal o najbližších plánoch 53-ročný Miro Konôpka. „Na konci mája pokračuje 24H Series na okruhu Zandvoort v Holandsku, no mojou prioritou je 24-hodinovka Paul Ricard od 10. do 12. júla. Pôjdem tam s Porsche nášho tímu ARC Bratislava a pokúsime sa prísť do cieľa na solídnom mieste. Cieľom by mohla byť prvá päťka v triede. Auto si odskúšame budúci víkend na prvých pretekoch VLN na Nordschleife Nürburgringu."

fryb9000-1024x682.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri