Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Už len 1 deň nás delí od prvého podujatia Slovenského okruhového pohára

Thursday, 26. 03. 2015 - 20:13, Michal Petreje   

Už len 1 deň nás delí od prvého podujatia Slovenského okruhového pohára

Tento šampionát otvára svoju tretiu sezónu a od svojho prvopočiatku mi bol veľmi sympatický. Asi preto, že ponúka dostupné pretekanie takpovediac pre masy, o čom svedčí neustále sa rozrastajúca jazdecká komunita a taktiež stále kvalitnejšie stroje v jednotlivých divíziách.

img-1151.jpg

Čo sa však cez zimu nestalo…v jeden chladný januárový deň mi zvoní telefón, na druhom konci Miki Čambal, jeden z organizátorov Slovenského okruhového pohára. Vraj či nechcem s nimi spolupracovať a prinášať zábery z ich pretekov. Čo myslíte, ako to vypálilo? No tak, že slovo dalo slovo a práve preto tu teraz píšem tieto riadky. Odjakživa sa mi myšlienka dostupného pretekania pre všetkých páčila.

Čím ma tak oslovil Slovenský okruhový pohár?

img-7631.jpg

V prvom rade peknými pretekmi. Už zo zoznamu prihlásených vyplýva, že štartové pole bude rôznorodé a pestré naprieč všetkými triedami. V tejto chvíli je prihlásených dovedna 60 pretekárov a to prihlášky ešte nie sú uzavreté. V ôsmich triedach sa predstavia jednak jazdci s licenciou Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ), a aj tí, ktorí to robia pre svoju radosť a chcú si kvalitne zajazdiť.

Objavia sa aj mená roky známe a pôsobiace v slovenskom motoršporte ako napríklad Rudolf Machánek na divokom Mercedese SLS AMG GT3, Peťo Florek známy skôr z kopcov na Nissane 350 Z, alebo Peter Ambrúz s Oplom Vectra  známy takisto z MSR do vrchu.

img-6830-1.jpg

Na štartovom rošte ich doplnia pravidelne jazdiace legendy v podobe nikdy nestarnúcich matadorov Mariána Rajnohu s Hondou Civic a Jula Končeka s Vauxhall Vectra STC.

V druhom rade ma tento pohár oslovil tým, že je možné si za relatívne nízke náklady si veľa zajazdiť na špičkovo zabezpečenej trati. Tréningy, 2 preteky a 2 kvalifikácie. Áno, od tejto sezóny má každý pretek svoju kvalifikáciu čo pre pretekárov znamená ešte viac jazdenia a adrenalínu. No a samozrejme čo sa týka plusov tohto pohára nemôžem opomenúť ani krásne grid girls, ktoré vždy potešia oko pretekárov, organizátorov, aj divákov ☺

img-7679-1.jpg

Skrátka a jasne, je sa na čo tešiť a ja sa veľmi teším, ako v piatok budem v hľadáčiku naháňať všetkých účastníkov Slovenského okruhového pohára na prvom preteku na Slovakiaringu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri