Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Koniec Kvyata v F1?

Tuesday, 24. 10. 2017 - 11:11, Ľuboš Kašický   

Koniec Kvyata v F1?

Hneď v úvode týždňa tím Scuderia Toro Rosso oznámil zloženie na nadchádzajúcu GP Mexika. Prekvapivo zo zostavy vypadol Rus Daniil Kvyat, ktorý má však stále zmluvu až do konca sezóny.


Keď Sainz odišiel do Renaultu namiesto Palmera, tak na jeho miesto naskočil nádejný Francúz Pierre Gasly. Ten však mal v uplynulom víkende bojovať o titul v japonskej Super Formule a preto došlo k ďalšej rošáde, keď Gaslyho zaskakoval zasa Brendon Hartley.

Martin Trenkler;ren7400-1.jpg

Záskok Hartleyho sa však ukázal ako zbytočný, lebo finálové dvojkolo na Suzuke sa pre druhý najväčší tajfún v histórii meraní nekonalo. Tajfún Lan v nedeľu vrcholil a zasiahol v priemere až 2200 km! V pondelok síce postupne ustál, no preteky boli zrušené a Gasly s polbodovou stratou ostal len vicemajstrom za domácim Hiroaki Ishiurom.

Martin Trenkler;ren5646.jpg

Zo Suzuky teda Pierre Gasly cestuje priamo do Mexika, kde počas víkendu bude znova štartovať za tím STR. Zaujímavé však je, že jeho tímovým kolegom nebude Rus Daniil Kvyat, ale v kokpite ostáva Angličan Brendon Hartley! Tím to odkomunikoval v tlačovom vyhlásení, no nešpecifikoval, kto bude jazdiť v posledných dvocj veľkých cenách v Brazílii a Abu Dhabi. Pravdepodobne bude meniť zostavu podľa situácie. Znamená to však naozaj koniec Kvyata vo formule jeden? Zvyšné podujatia MS vytrvalostných špeciálov, kde Hartley bojuje za Porsche o titul majstra sveta, totiž z termínami F1 nekolidujú.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri