Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Kimi Räikkonen jazdil ekologicky

Friday, 28. 10. 2016 - 10:10, Ľuboš Kašický   

Kimi Räikkonen jazdil ekologicky

Pilot Ferrari testoval spotrebu a alternatívne zdroje. Pomôže mu to na štarte GP Mexika?

Súčasťou veľkých cien F1 bývajú rôzne sprievodné akcie všakovakého charakteru. Pre pilotov F1 z partnerských zmlúv vyplývajú povinnosti zúčastniť sa ich a neraz z toho vzniknú celkom zaujímavé stretnutia. Jedno také sa odohralo pre závodným víkendom v Mexico City.

01-43.jpg

Významným partnerom tímu Ferrari je Shell, ktorý „červeným" dodáva dlhé roky palivá a mazivá. Ich kvalita má prekvapivo obrovský vplyv na výkon i životnosť motora a petrolejári z toho urobili celú vednú oblasť. Aj vďaka tomu sa jazdia vo svete rôzne eco-maratóny. Tie majú podnecovať študentov na celom svete, aby posúvali hranice energetickej účinnosti a aj takto prispievali k záchrane našej planéty pred vyčerpaním zdrojom. A aby to bolo ešte príťažlivejšie, tak študenti stavajú vlastné eco-mobily na ktorých potom môžu aj pretekať.

02-32.jpg

Shell sa v Mexiku rozhodol podporiť tieto aktivity prítomnosťou hviezd z F1 a medzi študentov prišiel Kimi Räikkonen aj testman a bývalý pilot F1, Marc Gene. „Stretnutie so študentmi univerzity bolo pre mňa inšpirujúce," priznal aj hviezdny Kimi. „Vidieť mladé mozgy, ako spoločne pracujú na hľadaní efektívneho riešenia energetickej mobility bolo skvelé. Som rád, že som sa mohol zúčastniť eco-maratónu a povoziť sa na ich aute. Za volantom som doma, ale toto bolo niečo výnimočné."

04-22.jpg

Mladí študenti boli pochopiteľne nadšení zo stretnutia s pilotmi Ferrari a nechali si poradiť, ako by podľa skúsených pretekárov mali vyzerať autá budúcnosti. Či si niečo zo stretnutia odniesol aj Kimi Räikkonen uvidíme v nedeľu. Snáď je jeho ferrari dostatočne úsporné a „ekologické", aby došiel do cieľa na čelných pozíciach.

05-12.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri