Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

F1 sa presúva do Mexika

Wednesday, 26. 10. 2016 - 06:06, Ľuboš Kašický   

F1 sa presúva do Mexika

Vlani sa do kalendára F1 po rokoch vrátilo Mexiko. Začala sa tak nová, tretia éra, mexickej Grand Prix.

Prvýkrát sa F1 v Mexiku jazdila v rokoch 1963-1970. Do kalendára sa vrátila následne až od roku 1986 a vydržala do roku 1992. Vlani okruh prebudovali a po tretíkrát presadili Mexiko City do formuly jeden. Trať bola upravená a dostala nový asfalt, ktorý síce vyrovnala typické mexické vlny, no je zasa poriadne šmykľavá. So svojou dĺžkou 4,3 km patrí medzi tie kratšie v kalendári.

fer-mex15.jpg

Podobne, ako v Austine, aj pre Mexiko Pirelli vezie supersofty, softy a medium, pričom supersofty tu monoposty vyskúšajú vôbec prvýkrát. Vlani víťazný Nico Rosberg odjazdil 71 kôl na dvojzastávkovú stratégiu, keď softy prezul za medium hneď 2x. Najprv v 26 a potom 46 kole.

merc15.jpg

Rosberg práve tu začal vlani svoju víťaznú šnúru siedmych víťazstiev v rade, ktorú skončila až májová kolízia na katalánskom okruhu. Pred rokom už mal Hamilton potvrdený titul z Austinu a tak vo zvyšku sezóny pôsobil benevolentnejšie. V podobnej situácii je teraz pred Mexikom Nemec, no ten ešte istotu nemá. Nemusí však riskovať a stačí mu aj tu druhé miesto. Uspokojí sa s ním?

pir-merc.jpg

Rovnako, ako v Austine, aj pre Mexiko platí rovnaký časový posun a tak bude kvalifikácia štartovať v sobotu o 20.00 nášho času (vysiela Sport1). V noci zo sobotu na nedeľu sa v Európe mení letný čas na zimný a tak aj nedeľňajšie preteky si budete môcť pozrieť (na Sport2) od 20.00 SECČ.

pir-preview.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri