Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Kevin Menyhért, nová nádej autošportu?

Thursday, 07. 12. 2023 - 20:10, Public relations   

Kevin Menyhért, nová nádej autošportu?

Základom úspešného vývoja každého mladého talentu je stanoviť si reálne ciele. To sa mladíkovi z Lučenca pri jeho premiérovej sezóne určite podarilo.

Vybrať si za svojho koníčka motoristický šport je na Slovensku vždy prejavením nielen veľkej vášne, ale aj obrovskej odvahy. Našťastie aj v týchto náročných časoch u nás stále dorastá nadšená generácia, ktorej spomínané vlastnosti nechýbajú, a ktorá je odhodlaná splniť si svoje sny. Jedným z nádejných reprezentantov tejto novej vlny motoristických nadšencov je aj 24-ročný Lučenčan Kevin Menyhért, pre ktorého bola práve skončená sezóna tou premiérovou. Kevin prvýkrát absolvoval prakticky kompletnú sezónu MRC (Motorsport Rally Cupu), debutoval v Slovenskom Rally Pohári (SRP) a trikrát vyštartoval aj na podujatiach v rámci Slovenského Kopcového Pohára (SKP).

T. Szabosi;asr60937-4.jpg

„Ako chlapec som chodil s otcom na preteky a vždy som sníval o tom, že si to aj ja raz vyskúšam,“ priznáva nenápadný, no ambiciózny mladík z Lučenca. „Najprv som len fandil, no neskôr, keď otec štartoval v rozbiehajúcom sa emercéčku, som dokonca párkrát sedel aj na sedadle spolujazdca. Bol to úžasný pocit.“ Lada VAZ 2106 však zostala po nehode na niekoľko rokov nepojazdná a druhú šancu dostala, až keď Kevin dostal vodičák a mal už vlastné plány o pretekaní. „Opravili sme ju podľa nových predpisov a začal som jazdiť malé miestne preteky,“ pokračuje Kevin, ktorý následne odjazdil Rally Školu na súťaži vo Veľkom Krtíši 2019. „Prišla však korona a zasa bolo po pretekaní. Dokončil som teda školu a s kamarátom Dušanom Morháčom sme sa konečne vlani prihlásili na MRC Liptovské Sliače. Štvrté miesto nás potešilo a povzbudilo. Začali sme vážne uvažovať o celej sezóne 2023. Dušan však nemohol a tak mi Majo Sucháč poradil ako spolujazdca mladšieho Vlada Hanuša. S ním sme potom absolvovali tohtoročnú sezónu.“

T. Szabosi;asr61497-8.jpg

Ako to už býva, každé začiatky sú vždy ťažké. Ani premiéra posádky Menyhért – Hanuš jr. na polygóne v Kopřivnici sa nevydarila. Chlapci skončili už na druhej rýchlostnej skúške, keď sa im zlomila remenica. „Povedali sme si, že cieľom tejto sezóny bude dochádzať do cieľa a pozbierať čo najviac cenných skúseností,“ zareagoval na odstúpenie v úvode roka Kevin.

T. Szabosi;asf76974-2.jpg

MRC pokračovalo pod Tatrami, keď sa stalo súčasťou jubilejného 50. ročníka Rallye Tatry. „Ani Tatry nezačali najlepšie a už na mestskom okruhu sme mali problémy s diferenciálom. Podarilo sa nám to však opraviť a súťaž sme dojazdili na treťom mieste v triede. Našťastie to bola posledná technická porucha v našej premiérovej sezóne a zvyšok sme už odjazdili bez problémov s technikou.“

T. Szabosi;asr60943-6.jpg

Už nasledujúci štart v Dobšinej bol však takým malým vrcholom sezóny. Dvojica Kevin a Vlado získala pekný výsledok v triede a cenné body do priebežného poradia. K ním ešte pridala porciu bodov za druhé miesto na Liptove a nakoniec sa v rámci MRC radovala z konečného tretieho miesta v triede Z6. „Z výsledku máme naozaj radosť, pretože so žiadnym umiestnením sme nepočítali. Pre nás bolo naozaj najdôležitejšie odjazdiť čo najviac kilometrov a nazbierať skúsenosti,“ skromne konštatuje mladý Lučenčan, ktorý na Liptove zároveň absolvoval aj svoju úspešnú premiéru v Slovenskom Rally Pohári. „V Košiciach sme odjazdili Rally Školu a v závere sezóny sme teda mohli nastúpiť aj v SRP. Dokončili sme na piatom mieste a potvrdili sme, že sme schopní súťažiť aj v slovenskom pohári.“

T. Szabosi;asf-7295-21.jpg

Práve táto premiéra v SRP dáva Kevinovi Menyhértovi jasnejšiu predstavu o ambíciách do nasledujúcej sezóny 2024. „Áno, chcel by som absolvovať celú sezóny SRP. Pracujeme už na výkonnejšom motore s obsahom 1,8 litra. Verím, že sa to podarí a zasa nás to posunie o kúsok vyššie,“ neskrýva zdravú ctižiadosť sympatický mladík z juhu Slovenska, ktorý si v sezóne 2023 vyskúšal aj tri preteky automobilov do vrchu. „Tie vyplnili medzery medzi rely súťažami a boli cennosť skúsenosťou,“ potvrdzuje Kevin, ktorý z dvanástich pretekov kopcovej sezóny SKP odjazdil iba päť, no body mu nakoniec stačili na konečné pekné piate miesto Skupine NP2.

T. Szabosi;jm1a0843.jpg

„Som vďačný všetkým, ktorí stoja za mnou a podporujú má v mojom pretekaní. Hlavne môjmu otcovi, spolujazdcovi Vladovi a mechanikovi Marekovi. Autošportu by som sa chcel mu venovať čo najdlhšie, ako to pôjde, a svojim pretekaním potešiť nielen seba aj všetkých fanúšikov tohto športu tak,“ neskrýva to správne nadšenie pre motoristický šport nádejný talent z Lučenca Kevin Menyhért. Držme mu teda palce!

T. Szabosi;asf-4869-11.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri