Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Keko Racing odštartoval sezónu na Slovakia Ringu

Tuesday, 09. 04. 2024 - 15:30, Miroslav Majláth   

Keko Racing odštartoval sezónu na Slovakia Ringu

Slovenská sezóna automobilových športov sa konečne opäť rozbehla. V tomto roku ju otvorilo podujatie Hill Climb Race Slovakia Ring 2024 a Marián Kekeňák s Petrou Haluškovou pri tom nemohli chýbať.

 

Michal Petreje;dsc-2352-1.jpg

Novú sezónu treba vždy začať nejakou novinkou. V minulom roku to bola Honda Civic TypeR a prestup Petry Haluškovej zo Slovenského kopcového poháru do veľkých majstrovstiev. Teraz prišla ďalšia, meno súťažiaceho - Keko Racing, ktoré sa v slovenskom motoršporte objavilo prvýkrát.

Michal Petreje;dsc-2837-3.jpg

„Až doteraz sme chodili pod licenciou súťažiaceho, ktorú vlastnil niekto iný. V zime sme sa rozhodli, že od tejto sezóny ideme pod vlastnou hlavičkou. A keďže vlastním firmu s názvom Keko Auto, názov súťažiaceho bol hneď jasný,“ vysvetlil Marián Kekeňák úvodom.

Michal Petreje;dsc-2832-4.jpg

Práve spomínaný šéf Keko Racing Teamu sa predstavil na Slovakia Ringu s tradičným Fordom Fiesta Proto v triede 3b, kde v oboch pretekoch bral plný počet bodov za víťazstvo.

Michal Petreje;dsc-2068-6.jpg

„Veci sa menia atak je to aj u nás. V pláne je absolvovať celý slovenský majstrák v kopcoch a rally, ale bez zahraničných podujatí. Na tie nemáme dostatok času. So svojimi jazdami som spokojný, triedu som vyhral, v skupine a absolútnom poradí to tiež nebolo zlé. Myslím, že s rally autom som hanbu medzi kopciarmi neurobil. Som rád, že to tak dopadlo, ďakujem partnerom a mechanikom za veľkú podporu,“ povedal po pretekoch Marián Kekeňák.

Michal Petreje;dsc-3668-2.jpg

Trošku smolu mala na Slovakia Ringu Petra Halušková bojujúca s Hondou Civic TypeR v triede 5b. V dopoludňajšej prvej ostrej jazde jej prestala Honda radiť rýchlosti a ostala stáť vedľa trate a tým pádom nebodovala. V druhej tiež v aute niečo štrajkovalo, ale odhaliť poruchu na mieste sa nepodarilo. Peťa je však veľká bojovníčka a Hondu nakoniec po dvojici popoludňajších súťažných jazdách doviezla až do cieľa na druhom mieste v triede.

Michal Petreje;dsc-2588-3.jpg

„Celý deň bojujem nielen s autom, ale aj chorobou. Snažila som sa to nejako vydržať, našťastie to teplo mi trochu pomohlo. Na to ako sa cítim a ako som stále rozmýšľala nad tým, či auto vydrží, alebo nie, to bolo nakoniec celkom fajn,“ doplnila Petra Halušková.

Michal Petreje;dsc-2350-2.jpg

Keko Racing Team sa opäť slovenským fanúšikom automobilových súťaží predstaví v druhej polovici mesiaca jún v Poprade na Rallye Tatry.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri