Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jiří Ošmera predstavil na Slovakia Ringu svoju novú krásku

Tuesday, 09. 04. 2024 - 17:05, Miroslav Majláth   

Jiří Ošmera predstavil na Slovakia Ringu svoju novú krásku

Jirku Ošmeru mali v minulosti fanúšikovia spojeného so značkou Volkswagen. Teraz presedlal na SEAT Cupra TCR, s ktorým premiérovo odštartoval na Slovakia Ringu.

 

Michal Petreje;dsc-3176-2.jpg

Po zisku titulu prvého vicemajstra Európy v skupine 4 v roku 2022 sa Jirko v minuloročnej sezóne odmlčal a na pretekoch sme ho nevideli. Dôvodom bolo liečenie chrbtice, ktorej bolesti sa naplno prejavili po absolvovaní náročnej sezóny. Dnes je už všetko v poriadku a brnenský pretekár sa postavil na štart s novou technikou.

Michal Petreje;dsc-1852-3.jpg

„Po ročnej pauze sme vymenili techniku, s ktorou sa teraz učíme jazdiť. Je to SEAT Cupra TCR, auto s turbom, takže niečo úplne nové. Samozrejme si na túto techniku musím zvyknúť a postupne sa snažiť dosahovať čo možno najlepšie výsledky. Mal som už nejaký test, ale test nie sú preteky. Tie prvé absolvujeme práve dnes na Slovakia Ringu,“ povedal úvodom Jiří Ošmera.

Michal Petreje;dsc-2826-3.jpg

Podujatie Hill Climb Race Slovakia Ring 2024 odštartovalo slovenskú, ale aj českú sezónu pretekov automobilov do vrchu, pričom viacerí jazdci si práve podujatie na Slovakia Ringu veľmi pochvaľovali. Široké výbehové zóny totiž dávali istotu, že pri nejakých drobných jazdeckých chybách neskončia pretekárske autá na zvodilách. A tým chybám, po dlhej zimnej prestávke, sa jazdci pri zdolávaní trate jednoducho nevyhli. Jirko sa však všetkým chybám úspešne vyhol a do cieľa všetkých jázd dorazil úspešne.

Michal Petreje;dsc-2444-1.jpg

„Boli to prvé preteky a mne išlo hlavne o to, aby som auto dostal poriadne do rúk, čo sa aj podarilo. S každou jazdou išli časy dole, čo je super. Vyskúšali sme aj nejaké nestavenia a pneumatiky, bolo to dobré a verím tomu, že ďalšie preteky budú už zase o niečo lepšie. V pláne máme absolvovať vybrané podujatia európskeho šampionátu, domáci český šampionát a keďže je v tomto roku veľa spoločných podujatí, tak aj slovenský. Som rád, že som zase späť,“ doplnil Jirko Ošmera po pretekoch.

Michal Petreje;dsc-3681-6.jpg

Jirko spomínal seriál FIA European Hill Climb Championship, ktorý štartuje koncom mesiaca apríl v rakúskom Rechbergu, kde by sa mal na štart postaviť aj Jiří Ošmera s vozidlom SEAT Cupra TCR. O jeho výkone na tomto podujatí vás budeme opäť informovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri