Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Karting v Trebaticiach opäť ožil

Thursday, 05. 09. 2013 - 09:34, T. Szabosi   

Karting v Trebaticiach opäť ožil

Posledný augustový víkend sa uskutočnilo už v poradí piate podujatie seriálu Moravský pohár a Majstrovstvá Slovenskej republiky v kartingu. Zúčastnení pretekári si tak oficiálne mohli vyskúšať nový asfalt na našej najznámejšej motokárovej dráhe. Investíciu do nového povrchu si všetci pochvaľovali. Trebatická motokárová trať je po úprave v priemere o sekundu rýchlejšia, použitý asfalt je kvalitný a jazdiť na trati je naozaj pôžitok.

V triede Rotax Max Junior sa už tradične bojovalo od začiatku meraného tréningu až po koniec tretej nedeľňajšej jazdy. Štartová listina bola plná vynikajúcich pretekárov a súboje boli vyrovnané.

ferdinand-habsburg.jpg

Už vo voľných tréningoch dominoval Patrik Pastorok, ktorý bol naozaj rýchly. „Nový asfalt sa mi veľmi páči, nepochybne je trať lepšia a rýchlejšia než pred úpravou." dodal Patrik na margo povrchu trate. Patrik si pred meraným tréningom veril, napriek tomu, že vybojovať prvé miesto na štarte sa mu nepodarilo už viac než dva roky. Avšak v meranom tréningu sa dostal do situácie, kedy musel v najrýchlejšom meranom kole predbiehať pomalšieho jazdca a tak jeho meraný čas opäť na „pole position" nestačil. Prvé miesto na štarte si vybojoval rakúsky pretekár teamu Speedworld Academy, Ferdinand Habsburg. Druhý bol už spomínaný Patrik Pastorok a tretí meraný čas zajazdil český pretekár Jakub Kadlčák. Štvrtý najrýchlejší meraný čas zajazdil mladý slovenský pretekár Nikolas Szabó.

patrik-pastorok.jpg

Predpoveď počasia na nedeľu sľubovala prehánky a búrky, avšak pršalo len počas ranných warm-upov. Zvyšok dňa prevládalo príjemné polooblačné počasie. Už v prvej jazde triedy Rotax Max Junior Patrik Pastorok predviedol, že Trebatická motokárová dráha mu naozaj sedí. O prvé miesto musel niekoľko kôl bojovať s Ferdinandom Habsburgom a Jakubom Kadlčákom, ale po obsadení prvej pozície sa Patrik ujal vedenia a neohrozene išiel za víťazstvom. Do súboja medzi Habsburgom a Kadlčákom sa neskôr zaplietol aj ďalší rakúsky pretekár teamu Speedworld Academy, Max Hofer. Poradie po prvej jazde bolo po 14.kolách nasledovné: prvý Patrik Pastorok, nasledoval ho Ferdinand Habsburg a tretí Max Hofer. Kadlčák sa prepadol na štvrté miesto.

jakub-kadlcak.jpg

V druhej jazde sa hneď po štarte vedenia ujal Patrik Pastorok, ktorý bez akéhokoľvek zaváhania vyhral. Ďalšie pozície si po súbojoch vybojoval Habsburg pred tretím Kadlčákom a štvrtým Nikolasom Szabóm. „V piatok som sa zoznamoval s nový asfaltom. V sobotňajších voľných tréningoch som sa postupne zrýchľoval a zajazdenými časmi som sa približoval najrýchlejším. Avšak vo voľných tréningoch sme nevyskúšali nové pneumatiky a to sa nám neskôr vypomstilo. V meranom tréningu mi motokáru zalepilo a preto to stačilo len na 4.miesto. V druhej a tretej rozjazde som sa dostal do menšej kolízie na štarte a vedúci pretekári mi utiekli. Bohužial, už som sa na nich nedokázal dotiahnuť." dodal nespokojný Nikolas.

nikolas-szabo.jpg

V tretej jazde sa opäť do vedenia dostal Patrik Pastorok. Jeho víťazstvo v jazde na chvíľu ohrozil Jakub Kadlčák, ktorého však Patrik stihol hneď predbehnúť späť. Patrik Patosrok si tak opäť pripísal víťazstvo. Druhé miesto obsadil v tretej jazde Jakub Kadlčák a s tretím miestom sa tento krát musel uspokojiť Ferdinand Habsburg.

V celkovom poradí seriálu vedie Ferdinand Habsburg. Len o 7 bodov za ním zaostáva Patrik Pastorok. Na tretie miesto sa pred českého pretekára Tomáša Salvu prebojoval Jakub Kadlčák. Do konca sezóny zostávajú ešte dve podujatia, české Vysoké Mýto a rakúsky Bruck an der Leitha.

Michaela Pešková



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri