Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

IndyCar - Divočina na ovale v Iowe

Monday, 10. 07. 2017 - 11:17, Ľuboš Kašický   

IndyCar - Divočina na ovale v Iowe

Víťazom jedenásteho podniku americkej formuly IndyCar na sa stal skúsený brazílsky „spiderman" Helio CastroNeves jazdiaci za tím Rogera Penskeho.


Trojnásobný víťaz prestížnych pretekov v Indy500 čakal na svoje 30 americké víťazstvo 54 pretekov (naposledy Detroit 2014) a poriadne si to znova užil. Samozrejme nezostal nič dlžný svojej prezývke „pavúči muž" a znova vyliezol na ochranný plot!

04-25.jpg

Na jeden a pol kilometrovom krátkom ovale v Iowe sa jedno kolo jazdí približne za sedemnásť sekúnd v priemere asi 280 km/h! Trať je nechutne hrboľatá a odkrúžiť na nej 300 kôl je naozaj nepríjemná divočina. Tento rok sa to našťastie zaobišlo bez veľkých havárií a videli sme len štyri žlté fázy, keď o prvé tri sa postarali haváriami Michail Aljošin, Carlos Munoz a Conor Daly. Štvrtá fáza bola dôsledkom slabučkého dažďa, ktorý preletel zľahka cez oval na úvod poslednej tretiny pretekov.

02-34.jpg

V mimoriadne vyrovnaných pretekoch plných predbiehaní bol napokon najrýchlejší v cieli skúsený Brazílčan z tímu Rogera Penskeho, ktorý vlastne na tejto trati ešte nevyhral. CastroNeves viedol 217 z tristo kôl a vyhral s bezpečným náskokom takmer štyroch sekúnd pred Hildebrandom z tímu Eda Carpentera a Ryanom Hunter-Reayom z Andretti Autosport. Až na štvrtom mieste došiel jeho tímový kolega z Penske, Will Power.

07-13.jpg

Po jedenástich pretekoch sezóny si priebežné vedenie udržal Scott Dixon (Ganassi), ktorý skončil na ôsmom mieste. CastroNeves sa vyšplhal na druhé priebežné miesto so stratou iba osem bodov. Už počas nasledujúceho víkendu sa však jazdí dvanáste podujatie v kanadskom Torone a všetko môže zasa vyzerať úplne inak.

05-15.jpg

03-38.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri