Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Samuel Sládečka verí v pekný výsledok na Slovakia Ringu

Wednesday, 12. 07. 2017 - 15:15, Ľuboš Kašický   

Samuel Sládečka verí v pekný výsledok na Slovakia Ringu

Po júnovom úspechu na rakúskom Red Bull Ringu Nitran Samuel Sládečka štartuje tento víkend v štvrtom podujatí sezóny GT4 European Series - Northern Cup, ktorý hostí náš Slovakia Ring.

 

Medzinárodná séria GT4 je výborným nástrojom pre začínajúcich pretekárov. Vlani však príležitosti svojim výborným nápadom posunul ešte ďalej Nemec Hans Reiter, ktorého poznáme vďaka dlhoročnému úspešnému pôsobeniu jeho tímu Reiter Engineering. Nemec založil novú súťaž Reiter Young Stars (RYS) pre mladých pretekárov, ktorá sa jazdí ako súčasť pretekov medzinárodnej série GT4.

Cieľom tejto aktivity je umožniť za čo najrozumnejšie finančné náklady absolvovať sezónu v GT kategórii a v spolupráci so skúseným tímom profesionálov nazbierať čo najviac skúseností. Pre hodnotenie pretekárov pritom nie je najpodstatnejší výsledok, ale súbor viacerých faktorov, ktoré sa bodujú počas víkendu individuálne. A hoci sa preteky jazdia v dvojčlennej posádke, tak každý pilot je hodnotený samostatne. Samozrejme dôležité je aj to, že všetci jazdia v identických vozidlách KTM X-Bow GT4 s dvojlitrovým motorom Audi (360 k).

samo24.jpg

„Pretekári sa striedajú po polhodine. Za tú polhodinu sa spraví súčet všetkých časov na kolo a urobí sa priemer. Podľa toho dostane pretekár polovicu bodov. Druhú polovicu bodov dostane za priemer jeho piatich najrýchlejších kôl. Nehľadíme teda na celkové poradie v pretekoch, pretože pilot môže mať partnera, ktorý by ho svojim výkonom mohol zrážať dolu. Každý ide sám na seba," vysvetľuje Tomáš Enge, ktorý v projekte tímu Reiter spolupracuje ako manažér pilotov a koordinátor celého RYS projektu.

samo24d.jpg

Slovenským želiezkom v tomto projekte je Nitran Samuel Sládečka, pre ktorého je nadchádzajúci víkend na Slovakia Ringu tretím podujatím v Reiter Young Stars sezóne. Po zoznamovacích pretekoch v Misane už na druhom podujatí, na rakúskom Red Bull Ringu, Samuel ukázal svoj potenciál a v Reiter Young Stars porazil celú konkurenciu.

samo24b.jpg

„Na Red Bull Ringu mi veľmi pomohlo, že som tam týždeň predtým testoval, keďže okruhy na ktorých sa RYS jazdí sú pre mňa nové. Na Slovakiaring sa však veľmi teším. Okruh dobre poznám a verím, že budem schopný udržať rýchlosť aj v závodnom tempe," netají sa optimizmom pred štartom na domácom podujatí Samuel Sládečka, jazdiaci za RYS Team Holinger Europe. „Po štyroch pretekoch a testoch už mám s autom niečo najazdené a verím, že ho už dosť dobre poznám, aby som sa mohol pokúsiť o pekný výsledok."

samo24c.jpg

Preteky GT4 European Series na Slovakiaringu sa jazdia v dňoch 15. - 16. júla 2017, ako súčasť sprievodného programu európskeho šampionátu ťahačov (ETRC). GT4 absolvuje kvalifikáciu v sobotu predpoludním a následne prvé preteky v sobotu podvečer (obidva sa jazdia na 60 minút). V nedeľu sa idú druhé preteky GT4 o jedenástej hodine dopoludnia.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri