Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Hyundai ide do čela švédskej rely

Friday, 16. 02. 2018 - 19:18, Ľuboš Kašický   

Hyundai ide do čela švédskej rely

Po prvej etape vedie Neuville pred Mikkelsenom a Paddonom. Všetci na vozidle Hyundai i20 Coupe WRC.

 

„To si robia žarty," v druhej popoludňajšej sekcii, už strácal chuť komentovať situáciu Sebastien Ogier (M-Sport). „Ako keby sme jazdili nejakú národnú súťaž. Nič sa oproti vlaňajšku nezmenilo." A nehneval sa na organizátorov iba líder priebežného poradia. Po včerajšku vedúci Ott Tänak (Toyota) bol ešte ostrejší. „Usporiadatelia by sa mali nad sebou zamyslieť. Posledných šesť kilometrov nebolo vôbec ošetrených pluhom a bolo to neregulárne," hneval sa v závere dopoludňajšej sekcie Estónec, ktorý dnes nielen stratil vedenie, ale aj kopec času a prepadol sa v priebežnom poradí.

Copyright manufacturer;2018sweden-fd-056.jpg

V prestávke medzi sekciami sa navyše na trati preháňali „historici" a tí naťahali ďalší sneh. Pochopiteľne, že prvé autá na trati mali oveľa horšie podmienky, ako ostatní a stratili čas. Aj preto je Tänak po prvej etape na deviatom mieste, Latvala ôsmy, Meeke desiaty a Ogier nocuje dokonca na dvanástej priečke!? „Frustrujúce. Nechcem to ani komentovať," zhodnotil stručne Francúz.

Copyright manufacturer;tgr-0018-2-1.jpg

Pozrime sa však, komu to naopak sadlo. Tím Hyundai v Monte Carle prepadol a teraz mu to pomohlo. Belgičan Neuville využil trápenie Tänaka už na dnešnej druhej rýchlostnej skúške a usadil sa na čele, ktoré už nepustil. Postupne sa k nemu pridal aj Andreas Mikkelsen a v závere etapy ich na pódiu doplnil tiež Haydon Paddon.

Copyright manufacturer;201802077al.jpg

„Dnešný deň boli zradné podmienky, ktoré nepomohli autám pred nami. Nám sa to podarilo využiť a dobre vyštartovať do víkendu. Úlohou dnes bolo dostať všetky autá bezpečne do cieľa a vedenie v prvej trojke je len bonusom. Zajtra to bude znova tesné a musíme sa koncentrovať, aby sme neurobili chyby," zhodnotil deň spokojný šéf tímu Hyundai Motorsport, Michel Nandan.

Copyright manufacturer;2018sweden-hem-086.jpg

Zajtra nás čaká ďalšia osmička rýchlostných skúšok. Začína sa ráno o ôsmej, ako to bolo dnes, no do cieľa dôjdu prvé posádky najskôr okolo ôsmej večer.

results-leg1.jpg

 

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri