Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Neuville zvýšil náskok na čele švédskej rely

Saturday, 17. 02. 2018 - 20:18, Ľuboš Kašický   

Neuville zvýšil náskok na čele švédskej rely

Spanilá jazda vozidiel hyundai pokračovala aj v druhej etape. Jediným, kto sa dokázal medzi nich vkliniť bol iba Craig Breen na citroene.

 

 

Už včera sa na zlé podmienky na trati sťažovali lídri priebežného poradia šampionátu, ktorí fungovali ako čističi trate a dnes to nebolo inak. „Robil som, čo sa dalo. Veľa som toho nestiahol, no pozitívom je, že som aspoň nerobil chyby na trati. Sústredím sa teraz už na zajtrajšiu Power Stage," zmieril sa zo situáciou Sebastien Ogier, ktorý po druhej etape figuruje na desiatom mieste a na lídra Neuvilla stráca 4,5 minúty!

Copyright manufacturer;av201802107.jpg

Napriek hodinám aj bozkávaniu snehových mantinelov dnes naozaj jednoznačne dominoval Belgičan Thierry Neuville (hyundai), ktorý bol najrýchlejší až v polovici dnešných rýchlostných testov a v priebežnom poradí švédskej rely svoj náskok natiahol už na viac, ako dvadsať sekúnd. „Je to lepšie, ako vlani! Naozaj vydarený deň," radoval sa Belgičan. „Auto je výborné a malý technický problém sme zvládli opraviť na trati. Výborná voľba pneumatík a veľká vďaka celému tímu za super prácu."

Copyright manufacturer;2018sweden-fd-150.jpg

Veľmi dobre dnes svoju pozíciu zužitkoval druhý pilot tím Citroen, Craig Breen, ktorý v polovici dňa stiahol náskok na Neuvilla už na necelých päť sekúnd. Záver dňa sa mu však nevydaril a za vedúcim hyundaiom začal zaostávať. „Bolo ťažké udržať auto v stope a záver nám veľmi nevyšiel. Napriek tomu som s rýchlosťou spokojný," skonštatoval v cieli odmeranejší Ír.

Copyright manufacturer;1919993-7baj92hhq0.jpg

Inak Citroen bol dnes druhým najlepším tímom a mohol by aj oslavovať, keby sa zasa nepredviedol expert Kris Meeke. Na trinástej rýchlostnej skúške vyletel z trate a po návrate na cestu nedával asi príliš pozor, lebo keď ho dobehol Ott Tänak a pokúsil sa ho predbehnúť, tak sa obaja zrazili a vyleteli do snehu. Estónec sa s veľkou stratou vrátil, no Meeke sa už nevyhrabal a do cieľa etapy nedošiel. Samozrejme, že obaja vinili toho druhého.

Copyright manufacturer;1919834-1w12lrv6wh.jpg

Po druhej etape nocuje teda na čele znova Neuville pred Breenom a Mikkelsenom. Nór urobil na desiatke hodiny a to ho stálo lepšie miesto. Štvrtý Paddon sa držal svojich možností, príliš neriskoval a udržal kontakt na pódiové umiestnenie. Piaty je ďalší citroen s hosťujúcim Madsom Ostbergom. Až za nimi sú potom chlapci na toyotách a fordoch.

Copyright manufacturer;tgr-0011-13.jpg

Zajtra už veľa zmien asi čakať nemôžeme, no na rely je možné všetko. Nechajme sa teda prekvapiť. Jazdí sa len 52 ostrých kilometrov a tri merané úseky. Víťaza by sme mali poznať ešte skôr, ako popoludní Martin Fourcade zabojuje o ďalšiu zlatú medailu v biatlone s hromadným štartom mužov.

results-leg2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri