Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Hodnotenie sezóny Mira Konôpku a ARC Bratislava

Friday, 22. 11. 2013 - 19:58, Public relations   

Hodnotenie sezóny Mira Konôpku a ARC Bratislava

Rok 2013 bol pre tím ARC Bratislava automobilového pretekára Mira Konôpku jedným z najzaujímavejších. Do jeho bohatej zbierky pribudli ďalšie tituly šampióna. V najsilnejšej triede, Divízii 4 nad 3500 cm3 sa stal Majstrom Slovenska, Poľska aj Českej republiky. Po roku opäť obhájil aj nadnárodný zónový titul Majstra zóny strednej Európy (FIA CEZ Trophy) a premiérovo získal aj absolútne víťazstvo v ESET V4 Cup. Ten bol unikátny tým, že ho udelili jazdcom po skombinovaní výsledkov v šprintoch a vytrvalostných pretekoch. Miro Konôpka, ktorý počas roka jazdil na rokmi osvedčenom Saleene S7 (šprinty) a modernom rýchlom Porsche 997 GT3 R, tak musí byť zo sezónou spokojný. Hoci pri jeho maximalizme, ktorým je už všetkým známy, ho nemôžu tešiť účasti na slávnych 24-hodinovkách. V januári v Dubaji aj v auguste v Spa-Francorchamps totiž po nehodách tímových kolegov zostalo tímové porsche nepojazdné.

bes3.jpg

Práve spomínaná 24-hodinovka Spa bola súčasťou prestížneho seriálu Blancpain Endurance Series. V ňom štartoval Miro Konôpka spolu s jediným medzinárodne známym ománskym jazdcom Ahmadom Al Harthym. A spolu sa im podarilo získať zatiaľ najväčší úspech slovenského tímu na medzinárodnom poli - víťazstvo v Gentlemen Trophy v trojhodinových pretekoch na okruhu Silverstone vo Veľkej Británii. Slovenská vlajka za zvukov našej hymny sa na takom významnom motoristickom podujatí ešte nikdy nevztyčovala. Okrem BES odštartoval Miro Konôpka aj v talianskej sérii Superstars v Brne a na Slovakia Ringu. V triede GTS Open tam vybojoval celkové prvenstvo, hoci pri slabšej účasti nemá určite takú cenu ako triumf na Silverstone, kde stálo na štarte 57 áut. Okrem toho sa slovenský tím ARC Bratislava objavil aj v ďalekej Malajzii, kde už po štvrtý raz štartoval na 12-hodinových vytrvalostných pretekoch Malaysia Merdeka Endurance Race a vybojoval pódium za 3.miesto vo svojej triede GTC.

lms-barcelona-konopka-edwards.jpg

Z ľudského hľadiska to bol pre nás veľmi smutný rok. Na 24-hodinovke v Le Mans prišiel o život Allan Simonsen, v sprievodných pretekoch BES na Paul Ricard v Lamborghini Supertrofeo zasa Andrea Mamé. Najsmutnejšia šokujúca správa prišla v polovici októbra z Austrálie, kde zahynul Sean Edwards, jeden z najlepších GT jazdcov súčasnosti. Mladý britský talent odjazdil v rokoch 2008 až 2011 v našom tíme ARC Bratislava niekoľko významných pretekov vrátane 24-hodinovky v Dubaji, Silverstone, preteky LeMans Series i FIA GT Championship.

bes-silverstone.jpg

Na rok 2014 plánuje Miro Konôpka sústrediť svoju pozornosť na Eset V4 Cup, ktorý v tomto roku ukázal slušný potenciál. Jazdecké pole sa rozrastie popri Slovensku, Poľsku, Maďarsku a Českej republike aj o Rakúsko. Tamojší jazdci prejavili záujem štartovať s našimi, keďže v pretekoch tohto nového pohára sa zišla v uplynulej sezóne vždy veľmi slušná konkurencia. Tradične by chcel Miro Konôpka absolvovať aj niekoľko významných 24-hodinoviek. Už v januári bude štartovať v Dubaji na Porsche nemeckého teamu Car Collection. Tiež má v pláne 12-hodinovku v talianskom Mugelle a 24h v Barcelone.

Race Pro Media



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri