Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Hirvonen chce doma vyhrať

Wednesday, 27. 07. 2011 - 17:51, Katarína Ďurecová   

Hirvonen chce doma vyhrať

Mikka Hirvonena čaká jeho domáca Rally Finland, na ktorej získal v posledných dvoch rokoch veľmi protichodné výsledky. Kým v roku 2009 doma triumfoval, minulú sezónu sa predviedol skutočne veľkolepou haváriou, ktorá všetky jeho snahy o obhajobu víťazstva ukončila. Tento rok bude Hirvonen ale chcieť vyhrať znova a priblížiť sa tak k čelu celkového poradia jazdcov, ktoré momentálne okupuje Sébastien Loeb.

„Rally Finland je niečo špeciálne. Pretekám pred zrakmi svojej rodiny a priateľov a to mi dodáva extra motiváciu pri mojej snahe vyhrať. Taktiež sa odo mňa i veľa očakáva, keďže fínski fanúšikovia chcú vidieť Jariho-Mattiho Latvalu alebo mňa zvíťaziť. Je na nás vyvíjaný väčší tlak, ale je to príjemný tlak", opisuje Mikko Hirvonen špeciálnosť svojho domáceho podujatia.

Radek Vojtěchovský;img_9874.jpg

Tento rok čakajú na Hirvonena na jeho domácej rally i nejaké nové rýchlostné skúšky; niektoré z nich absolvuje tak, ako väčšina nefínskych jazdcov prvýkrát: „Nové rýchlostné skúšky (okolo mesta Lahti) budú zaujímavé. Niektoré z týchto tratí som absolvoval v rokoch 2001 a 2002, keď som pretekal v národnom šampionáte, ale to už bolo dávno a veľmi si ich nepamätám. Možno sa mi však počas zoznamovacích jázd na túto rally niečo z nich pripomenie."

Mikko Hirvonen sa na záver nezabúda zmieniť ani o stave v celkovom poradí, kde je momentálne na druhom mieste so stratou 17-tuch bodov na lídra Sébastiena Loeba: „Zvíťaziť tu je dôležité nielen preto, že sa jedná o moju domácu rally, ale i preto, že potrebujem získať maximum bodov kvôli celému šampionátu", hovorí. Dokáže si teda dať podobný narodeninový darček ako v roku 2009 a opäť vyhrať Rally Finland?



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri