Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton po stýkrát v prvom rade

Saturday, 01. 10. 2016 - 13:20, Ľuboš Kašický   

Hamilton po stýkrát v prvom rade

„Mám najlepšie auto, aké som doteraz mal," tvrdí Lewis Hamilton, ktorý dnes rekordným časom vyhral pole position na zajtrajšiu GP Malajzie.

Mercedesy počas celého víkendu na Sepangu jazdia najlepšie časy a bolo iba otázkou času, keby zlomia rekord okruhu, ktorý od roku 2004 držal Michael Schumacher. A nečakali sme dlho. Už v druhej časti kvalifikácie vylepšil Lewis Hamilton rekord o 0,028 sekundy a vrchol prišiel v Q3, keď Angličan bezchybným kolom naplno využil potenciál svojho mercedesu a ustanovil nový rekord okruhu na úrovni 1:32,850s.

qham2.jpg

Všetkým bolo jasné, že tento čas dnes už nikto nezlomí, no Rosberg sa o to predsa pokúsil v úplnom závere kvalifikácie. V poslednej zákrute bol však príliš rýchly a nakoniec sa musel uspokojiť s druhým miestom a stratou 0,4 sek. na Hamiltona.

mal-pole-rekord.jpg

Po voľných tréningoch je menším prekvapením, že monoposty RedBullu predbehli obidva Ferrari a z druhého radu odštartujú zajtra v poradí Verstappen a Ricciardo. Až na nimi budú teda Vettel a Raikkonen.

qmax.jpg

Alonso neklamal, keď pred víkendom tvrdil, že Hondy sa výrazne zlepšili a vracajú sa do hry. Obaja piloti počas tréningov jazdili časy v prvej desiatke, no Button deviatym miestom potvrdil, že kombinácia McLaren-Honda je späť. Alonso žiaľ schytal penalizáciu za výmenu komponentov a bude štartovať zozadu, preto dnes auto vôbec neexponoval. Mimochodom pre Buttona je táto GP už jubilejná 300-tá a veterán je motivovaný. Ak navyše zajtra Alonso dokáže doviezť auto z posledného radu na body, tak už nebude pochýb, že Honda sa skutočne vracia.

qbut.jpg

Mimochodom pre polemana Hamiltona je to jubilejné sté postavenie na štarte v prvom rade a viac má iba MiSchumacher, ktorý vyštartoval do pretekov z prvého radu celkom 116-krát (za nimi sú Senna 87, Prost 86,...). „Lewis bol dnes veľmi rýchly. Bolo to tesné, no urobil som chybu v poslednej zákrute. Teším sa už na zajtrajšok," zhodnotil uznanlivo Rosberg.

q3-results-6.jpg

Aby sme zajtra nezmeškali štart, ktorý výrazne napovie víťaza, tak si pripomeňme, že sa začína o 09.00 nášho času. Pozrieť si to môžeme na Sport2 alebo RTL.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri