Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Ha’il Baja 2010: Tretí súťažný deň

Sunday, 21. 02. 2010 - 20:14, Michal Kostka   

Ha’il Baja 2010: Tretí súťažný deň

Posádka Mitsubishi Racing Lanceru zahájila záverečný súťažný deň s náskokom 6 min. 34 sek. na druhého Abdullaha Bakhashaba s libanonským navigátorom Joseph Matarom. Problémy s prevodovkou zabránili ich najväčšiemu súperovi na novej Toyote FJ Cruiser Proto zaútočiť na vedúcu pozíciu. Al-Rajhi doterajšie dva štarty na cross country rally premenil na dve víťazstvá a Baumel po jeho boku zavŕšil čistý arabský hetrik, keď tu svoje prvé víťazstvo získal s Nasser Al-Attiyahom pred dvoma rokmi.

100219-hail-1.jpg

Do poslednej etapy neodštartovali dve posádky medzinárodnej klasifikácie; Majed Al-Ghamdi (Isuzu D-Max) a Safah Al-Saeedi (Nissan Patrol). Zvyšných dvadsaťpäť posádok malo pred sebou 187,7 kilometra dlhý meraný úsek v púšti An-Nafud. Pokračovať mohli aj posádky ktoré druhú etapu nedokončili, ich konto však bolo zaťažené fixnou penalizáciou.

100219-hail-3.jpg

Deň, ako zvyčajne, začal spanilou jazdou Al-Rajhiho nasledovaným Bakhashabom. Na tretiu priečku zaútočil Mtair Al-Shamary a zakrátko predstihol Bakera aj Al-Thaniho. Do boja o víťazstvo v triede T2 sa zaplietli Sami Al-Shammari, Abdullah Al-Heraiz a Yayha Al-Helei. Medzitým si na čele svoje vedenie strážil Al-Rajhi a bez problémov zdolával záverečné kilometre piatej Ha'il Baja. To neplatilo pre navrátilca Bakhashaba. Ku koncu súťaže ho trápila prevodovka, etapu dokončil na štvrtom mieste, celkové druhé však s dostatočným náskokom uchránil. Rovnako tak si miesto udržal aj tretí Raed Baker, ktorý odrazil útoky Mtair Al-Shamaryho.

100219-hail-4.jpg

Tretím miestom v etape si po problematickom druhom dni spravil chuť David Mabbs, celkovo však skončil na šestnástom, čiže poslednom hodnotenom mieste. Len o jednu priečku vyššie bol druhý britský pilot Ian Barker. O pozíciu v Top 5 prišiel Farhan Al-Galeb a to vďaka 2-hodinovej penalizácii za neprejdenie way-pointu. Víťazom triedy T2 sa stal Sami Al-Shammari, k čomu mu dopomohli aj technické problémy Al-Heleiho a odstúpenie Al-Heraiza. Medzinárodnú súťaž nedokončilo jedenásť posádok.

100219-hail-5.jpg

Víťazstvom v úvodnom podniku FIA International Baja Cup-u sa Al-Rajhi dostal do priebežného vedenia pred ďalšími arabskými jazdcami. Hoci staro-nový víťaz už pred štartom Ha'il Baja ohlásil záujem absolvovať celý seriál, na štartovej listine druhej súťaže Baja Russia - Northern Forest zatiaľ nefiguruje.

Konečné poradie po SS3 (187,7 km):
1. Yazeed Al-Rajhi (KSA)/Matthieu Baumel (F) Mitsubishi Lancer 06:55:55
2. Abdullah Bakhashab (KSA)/Joseph Matar (RL) Toyota FJ Cruiser Proto 07:28:49
3. Raed Baker (UAE)/Nabil Almadi (UAE) Mitsubishi L200 07:55:51
4. Mtair Al-Shamary (KSA)/Moteb Al-Shamary (KSA) Toyota Land Cruiser 08:11:47
5. Sami Al-Shammeri (KSA)/Abdullah Al-Shammeri (KSA) Isuzu D-Max (T2) 08:43:01
6. Yayha Al-Helei (UAE)/Khalid Al-Kendi (UAE) Nissan Patrol (T2) 08:47:10
7. Mfadi Al-Shamri (KSA)/Mohamed Al-Shamri (KSA) Toyota Land Cruiser 08:56:03
8. Ali Obaid Hasan (UAE)/ Ali Dadi (UAE) Nissan Patrol 09:01:44



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri