Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Gonda úspešne absolvoval testovanie vo FIA Formula 2

Monday, 13. 08. 2012 - 15:35, Daniel Mandzi   

Gonda úspešne absolvoval testovanie vo FIA Formula 2

Šampionát FIA  Formula Two vznikol iniciatívou FIA so zameraním na mladých, talentovaných jazdcov, ktorí chcú súťažiť na najvyššej úrovni a ponúka jedinečnú kombináciu výkonu, vyrovnanosti a spoľahlivosti. Práve tieto hodnoty Richardovi chýbali v predošlých sezónach, a preto sa rozhodol prijať pozvanie promotéra a otestovať  tento monopost.

Team;img-3178-2.jpg

Už po príchode do stajne F2 Richarda prekvapilo ohromné technické zázemie a profesionálny prístup  v priateľskej, priam rodinnej atmosfére. Toto na Richarda zrejme zapôsobilo pozitívne, čo sa ukázalo v rýchlom zoznámení sa s technikou, traťou a v dosahovaní kvalitných časov na okruhu.  Tie boli po dvojhodinovom jazdení na úrovni časov súčasných pretekárov F2 v top 10. 

Team;img-2919-2.jpg

Richard: „Jazdenie s F dvojkou  bolo skvelé.  Bolo to pre mňa prvé testovanie takého silného monopostu, ktorý má maximálny výkon až 500 koní a to bolo perfektné. V mnohých veciach sú jazdné vlastnosti podobné formule Renault, ale s F dvojkou treba často zaobchádzať inak a hlavne citlivejšie. Gumy sa tiež správajú odlišne, no to som počas jednodňového testovania nemal možnosť dokonale natrénovať. Napriek tomu som sa v F2-ke cítil pohodlne a na jazdenie s ňou som si rýchlo zvykol. Určite sa budem tešiť, ak sa mi naskytne ďalšia možnosť usadnúť do Formule 2."    

Team;img-3106-4.jpg

FIA Formula 2 najlepšie otvára bránu do GP2 a Formule 1. Víťaz šampionátu získava testovania s tímom Williams F1, zatiaľ čo druhý a tretí získavajú  testovanie v GP2, a navyše prví traja jazdci získavajú nárok na vydanie FIA Super licencie. F2 tiež oceňuje aj naj nováčika seriálu cenou Rookie Prize.

Team;img-3013-2.jpg

Tento rok sa v šampionáte predstavilo vynovené vozidlo JPH1B F2, navrhnuté tímom Williams F1. Motor je vybavený preplňovaným 1,8 litrovým motorom Audi s turbodúchadlom Garrett s výkonom 425 bhp a funkciou overboost, ktorá dodá autu výkon 500 bhp. Jazdí sa s pneumatikami Yokohama a s karbónovými brzdami. Tento monopost je dokonca o 2 sekuny rýchlejší na kolo oproti jeho minuloročnej verzii.  Ako sa nedávno zaviedla novinka v F1, aj monopost F2 funkciu z kokpitu nastaviteľné predné krídlo, ktorého uhol je možné meniť po 0,5 stupňových úrovniach.

Team;img-3127-2.jpg

V sezóne 2012 FIA Formula Two súťaží vo viac ako ôsmich kolách a v 16 pretekoch na známych  okruhoch F1 vrátane Silverstone, Monza, Spa, Hungaroring alebo Paul Ricard. Preteky F2 si môžete pozrieť tak ako po minulé roky na televíznom kanály MotorsTV po celom svete, alebo pomocou živého vysielania na oficiálnych internetových stránkach F2 www.formulatwo.com.

Fotogaléria: F2 Bredford Sophidea RT

Team;img-3172-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri