Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Gonda chce v Spa udržať prvé miesto

Thursday, 05. 09. 2013 - 21:41, T. Szabosi   

Gonda chce v Spa udržať prvé miesto

Náš jediný formulový jazdec Richard Gonda vstupuje do záverečnej časti sezóny Európskej Formuly 3 Open v pozícii lídra pohárového hodnotenia. Šieste kolo osemdielneho seriálu sa pôjde už tento víkend (6.- 8. septembra) na belgickom okruhu Spa-Francorchamps. Po letnej prestávke sa teda mladí talentovaní jazdci predstavia na jednom z najslávnejších okruhov sveta. Banskobystričan Richard Gonda po vynikajúcom úvode sezóny, keď so svojou Dallarou F308 vyhral 5 z desiatich jázd, vedie klasifikáciu Championship Cup o 6 bodov pred Britom Twynhamom. Vo farbách španielskeho tímu Drivex chce aj v Ardenských lesoch zabojovať o víťazstvo.

 gonda-silverstone-06-re.jpg

„Už sa veľmi teším opäť do Spa s mojím tímom Drivex. Je to nádherná trať, ktorá vo mne vždy vzbudzovala rešpekt. Myslím si, že typicky nepredvídateľné počasie nás neminie a preteky budú poriadne ťažké. Keďže máme v programe menej tréningových jázd, tak bude veľmi dôležité, aby po celý čas všetko fungovalo perfektne. Počas dlhej letnej prestávky som sa viac pripravoval na simulátore a tiež po fyzickej stránke, takže dúfam, že sa mi to zúročí. Keďže sa sezóna schyľuje ku koncu a my chceme získať titul, tak je to veľmi dôležité. Dúfam, že sa nám bude dariť a získame čo najviac cenných bodov."

gonda-silverstone-07-re.jpg

Šampionát European F3 Open organizuje agentúra GT Sport pod záštitou Kráľovskej španielskej federácie automobilizmu. V kalendári na sezónu 2013 je osem okruhov, po Belgicku sa jazdci ešte predstavia v Monze a Barcelone.

 gonda-silverstone-04-podium-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri