Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Film "Rivali" ako pocta Laudovi

Thursday, 05. 09. 2013 - 09:35, Zdenka Frývaldská   

Film

Niki Lauda a James Hunt. Dvaja veční súperi s úplne odlišnými osobnosťami a hodnotami. No jedno však majú spoločné - obaja túžia po víťazstve.

 

Copyright manufacturer;8d92-d016-00088r-jpg-photo-credit-jaap-buitendijk-c-rush-films-limited-egoli-tossell-film-and-action-image-2.jpg

Vráťme sa do roku 1976 a do Formule 1. Spomeniete si, čím bol tento rok, tak významný? Ak nie, tak vám to veľmi radi pripomenieme. Vlastne ani nie tak my, ako film Rush (Rivali), ktorý do našich kín dorazí 3. októbra 2013.

Copyright manufacturer;8d92-d014-00194-jpg-photo-credit-jaap-buitendijk-2.jpg

Nová biografická dráma režiséra Rona Howarda je typickým holywoodskym trhákom, založenom na skutočných udalostiach. Chronologicky kopíruje preteky sezóny 1976, keď o titul bojovali britský playboy James Hunt (vo filme Chris Hemsworth) a rakúsky profík Niki Lauda (vo filme Daniel Brühl). Film sleduje ich rozličný štýl života ako v osobnom, tak aj profesnom živote. Obsahuje detailné zábery ich vozidiel so skvelou zvukovou kulisou i poctivé snímanie pretekárskych scén, doplnené istou dramatizáciou. Málokto vie, ako Lauda prežíval haváriu pri Veľkej cene Nemecka a ako zle na tom naozaj bol. Aj k tomuto sa film prostredníctvom jednej surovej scény vráti. Autori nezabudli samozrejme ani na alkohol, drogy a lásku...

Copyright manufacturer;8d92-d029-00022r-crop-2.jpg

Príbeh je zaslúženou poctou skvelému jazdcovi, no je možné, že dámske polovičky viac ohromí mladý blonďavý playboy, ktorý žije voľným životom bez pravidiel. A popri tom by ich mal zaujať skôr Lauda, ktorý reprezentuje zodpovednosť, cieľavedomosť a správne životné hodnoty... Urobte si názor sami.

Copyright manufacturer;8d92-d009-00366-r-crop-2.jpg

Fotogaléria z filmu Rush (Rivali)



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri