Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

F3 so Schumacherom na Hungaroringu

Saturday, 11. 02. 2017 - 09:09, Ľuboš Kašický   

F3 so Schumacherom na Hungaroringu

Mať na štarte Schumachera je výborný marketing, no FIA pracuje na aj na nových štandardoch formulových disciplín. Pozrite sa ako a kedy to môžete vidieť na vlastné oči.

Kedysi sme mali zrozumiteľnú štruktúru F1, F2 a F3. Silné tromfy Bernieho Ecclestona však roky držali veľa vecí v pate. Po jeho „odídení" sa teraz konečne otvára nová cesta pre návrat F2, ako logického kroku pred vstupom do F1. Na marcovom koncile v Ženeve sa preto bude jednať o premenovaní GP2 na F2.

V F3 je to už stabilizované. Predošlý šéf komisie FIA pre monoposty, Gerhard Berger, pomohol štruktúrovať F3 a následne aj F4. Po výmene na poste v FIA pokračuje v jeho práci Stefano Domenicali, ktorý teraz predstavil nové technické pravidlá a štandardy pre F3.

Prioritou je zvýšenie bezpečnosti monopostov F3 a zároveň výkonnosti. Nové bezpečnostné štandardy budú pre F3 platiť v rokoch 2017-2019 a takto vyzerá štandardizovaný monopost Dallara .

Doplňme si, že európsky šampionát F3 sa jazdí na desať podujatí v roku. Tie zahŕňajú po tri preteky. Pre nás je zaujímavá, že v júni sa bude jazdiť F3 aj na neďalekom Hungaroringu (17.-18.júna), ako súčasť programu nemeckej série cestovných vozidiel. To by mohla byť výborná príležitosť pre našich fanúšikov vidieť nielen populárnu a silne obsadenú DTM, ale aj F3 v ktorej bude tento rok v rámci prípravy na posun do F1 štartovať aj mladý Mick Schumacher.

f317c.jpg

f317a.jpg

f317b.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri