Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Lambo zvažuje vstup do F1, tvrdí Stefano Domenicali

Wednesday, 15. 02. 2017 - 14:36, Ľuboš Kašický   

Lambo zvažuje vstup do F1, tvrdí Stefano Domenicali

Bývalý šéf tímu Scuderia Ferrari by sa mohol znova vrátiť do čela tímu F1. tentoraz, ako boss tímu Lamborghini.

Po „odídení" z Ferrari v apríli 2014 prešiel sklamaný Stefano Domenicali do koncernu Audi (október 2014), ktorá od roku 1998 vlastní aj italskú ikonickú značku Lamborghini. Pred rokom Audi vymenilo vedenie italskej značky a namiesto dovtedajšieho šéfa Stephana Winkelmanna do pozície CEO posadili Domenicaliho.

domeni.jpg

Stefano sa ešte v roku 2015 stal aj novým prezidentom FIA komisie pre preteky monopostov, kde na poste vystriedal Gerharda Bergera. So športom je tak stále v úzkom kontakte a logicky vyplynula aj otázka, či jeho Lamborghini neplánuje vstúpiť do F1. A čo Talian odpovedal?

domen.jpg

„Áno, Lamborghini zvažuje vstup do formuly jeden, no najprv sa musia znížiť náklady, ktoré tento šport teraz od súťažiacich tímov vyžaduje," nechal sa počuť Domenicali pred domácimi novinármi. Z odpovede je nám všetko jasné, no dobrou správou je, že nové vedenie F1 (na čele s Rossom Brawnom) hľadá riešenia, ako náklady znížiť a pritom zachovať výnimočnosť formuly jeden. Ak sa im to podarí, tak už vieme minimálne o dvoch slávnych značkách, ktoré vy mohli pribudnúť na štarte.

domenicali.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri