Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ESET V4 Cup na okruhu v Moste

Tuesday, 13. 08. 2013 - 20:21, Martin Trenkler   

ESET V4 Cup na okruhu v Moste

Slovenský okruhový šampionát, Stredoeurópska trofej FIA (FIA CEZ Trophy), ale aj ESET V4 Cup zavítali minulý víkend na okruh Most v susednom Česku.

Chladný a upršaný piatok privítal tímy na mosteckom okruhu. Čakali ich štyri kvalifikačné jazdy. Tie dopoludňajšie odjazdili ešte za priaznivých 20 stupňov Celzia, popoludní sa však rozpršalo a ortuť teplomeru nepresiahla hodnotu 16 stupňov.

Vladislav Rožánek;fia-zone-ce-2013-171.jpg

Najsilnejšej Divízii 4 nad 2 000 cm3 dominoval v kvalifikácii do prvého šprintu Antonín Herbeck (Rock Media Team, Pagani Zonda GR), ktorý si s časom 1:32.467 s vyjazdil prvé miesto na štarte. Hneď vedľa neho sa postavil Andrej Studenič (Dino&Co Racing Team, Ferrari 458 Italia), a to s časom 1:32.993 s. Druhý rad potom patril Mirovi Konôpkovi (ARC Bratislava, Saleen) a Ľubomírovi Jakubíkovi (Menx, Ferrari).

V kvalifikácii do vytrvalostných pretekov si v Divízii 4 počínali najlepšie jazdci Ľubomír Jakubík/Michael Vorba (RPD Racing, Ferrari 458 Italia). Dážď im dovolil zajazdiť najrýchlejšie kolo za 2:00.796 s. Druhé miesto na štarte získali Daniel Skalický/Lumír Firla a tretie miesto padlo Antonínovi Herbeckovi s Tomášom Liedlom na Pagani Zonda.

V kvalifikácii formulovej Divízie 2 zajazdil najrýchlejší čas 1:48.557 s Švajčiar Christoph von Grünigen (Daltec Racing, Formula Master). Druhé miesto patrilo vedúcemu mužovi šampionátu Christopherovi Höherovi a tretie Jakubovi Smiechowskemu. Piate miesto patrilo najrýchlejšiemu v Divízii 3 Petrovi Trnkovi.

Vladislav Rožánek;fia-zone-ce-2013-299.jpg

Studenič odolal všetkým útokom

Už tradične patria k sobotňajšiemu programu šprinty Divízie 4. V pretekoch triedy s objemom do 2 000 cm3 zvíťazil Marek Fried (KT Motorsport) pred Františkom Doškom (Peugeot Došek) a tretí bol Petr Mandelík (Peugeot Došek).

V pretekoch Divízie 4 nad 2 000 cm3 zvíťazil navrátilec v šampionáte Andy Studenič (Dino&Co Racing Team, Ferrari 458 Italia) pred Ľubomírom Jakubíkom (RPD Racing, Ferrari 458 Italia) a Piotrom Krawczykom (Premium Motorsport, Mercedes SLS AMG GT3).

V triede do 3 500 cm3 zvíťazil Robert Šenkýř (Šenkýř Motorsport) pred Petrom Kačírkom a Danielom Skalickým (Duck Racing, BMW M3).
Najrýchlejšie kolo zaznamenali Marek Fried (-2 000 cm3) a Miro Konôpka (+2 000 cm3).

eset.jpg

Andrej Studenič po pretekoch povedal: „Teším sa z víťazstva. Bolo to náročné, od začiatku až do konca. Hneď v prvej šikane bol kontakt s Pagani Zonda a potom som odrážal množstvo útokov Mira Konôpku. Bol to pekný súboj a veľmi som si to užil."

Christopher Höher nedal znovu nikomu šancu ovplyvniť jeho vedúcu pozíciu v šampionáte formulovej Divízie 2. Druhé miesto si v pretekoch potom vybojoval Christof von Grünigen a tretie Jakub Smiechowski.

Divíziu 3 výkonovo slabších formúl ovládol Tomáš Chabr (Chabr Motorsport) pred Petrom Trnkom (AMK ECCE HOMO) a tímovým kolegom Jarom Pospíšilom. Chabr má na konte z pretekov aj nový historicky najlepší čas mosteckého okruhu v Divízii 3: 1:35.596 s.

fryb1452.jpg

Vytrvalosť pre Jakubíka/Vorbu

Tretie vytrvalostné preteky sezóny padli do rúk posádke tímu RPD Racing - Ľubomírovi Jakubíkovi a Michaelovi Vorbovi na Ferrari 458 Italia. S rovnakým vozidlom si potom po druhé miesto prišli Peter Vanča a Andy Studenič (Dino&Co Racing Team). Tím Rock Media s vozidlom Pagani Zonda a posádkou Antonín Herbeck/Tomáš Liedl napokon doplnili pódium na tretej priečke. Po nehode v šprinte, v poslednej zákrute a v boji o prvenstvo si Miro Konôpka aspoň vo vytrvalosti odniesol body za štvrté miesto, spolu so synom Maťom, na vozidle Porsche 997 RSR.

Trieda do 3 500 cm3 patrila Danielovi Skalickému a Lumírovi Firlovi (Duck Racing, BMW M3), ktorí vo vytrvalosti zvíťazili pred Marcelom Kusínom a Petrom Válekom (K&K Racing Team).

fryb4110.jpg

V nedeľu úspešne Fried aj Herbeck

Anotnín Herbeck z Rock Media tímu a s vozidlom Pagani Zonda si v nedeľu vylepšili sobotňajšiu bilanciu, keď v súboji s Andrejom Studeničom skončil prvý šprint v štrkovej zóne a bez bodov. Nedeľňajší šprint Herbeck vyhral a to s majestátnym náskokom 36,5 s pred Dennisom Waszekom (Flex Motorsport, Ferrari F430). Tretí došiel do cieľa Piotr Krawczyk (Premium Motorsport, Mercedes SLS AMG GT3).

Štvrté miesto padlo do rúk Patrikovi Tkáčovi, ktorý zároveň vyhral slovenskú časť pretekov. Za ním skončil Miro Konôpka, tentokrát na Porsche 997 RSR.

Triedu do 3 500 cm3 vyhral Robert Šenkýř pred Danielom Skalickým a Petrom Kačírkom. Divíziu 4 s menším objemom - do 2 000 cm3 vyhral Marek Fried (KT Motorsport) pred tímovým kolegom Petrom Mandelíkom. Obaja jazdia na Lotuse Exige. Slovenský pretekár Ondrej Fekete (AutoSportTeam Presskam) doplnil poslednú pódiovú priečku.

Najrýchlejší čas šprintových pretekov Divízie 4 zaknihoval víťaz Antonín Herbeck s časom 1:33.567 s a Marek Fried s časom 1:45.128 s. Posledné víkendové preteky formulovej Divízie 2 patrili Švajčiarovi Christofovi von Grünigenovi, ktorý po prvýkrát v sezóne deklasoval víťaza všetkých predošlých pretekov Christophera Höhera. Franz Wöss (Franz Wöss Racing, Dallara 308) skončil tretí.

Divíziu 3 slabších formúl vyhral opätovne Tomáš Chabr. Antonín Sus (Fras Motorsport) skončil druhý a Jaroslav Pospíšil tretí.
Ďalšie preteky slovenských okruhových majstrovstiev, FIA CEZ Trophy a ESET V4 Cup sa budú konať na Slovakia Ringu, 23.-25. augusta.

fryb5395.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri