Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Druhé, tretie aj štvrté miesto pre Aries Racing zo Slovakia Ringu

Thursday, 15. 06. 2023 - 14:39, Miroslav Majláth   

Druhé, tretie aj štvrté miesto pre Aries Racing zo Slovakia Ringu

Podujatie OMV MAXXMOTION super víkend pretekov 2023 na Slovakia Ringu privítal okrem európskych pretekov truckov, či cestovných vozidiel a formúl aj slovenský okruhový šampionát.

 

Aries Racing

V rámci neho sa predstavila preplneným tribúnam aj dvojica jazdcov na vozidlách Mazda MX5 reprezentujúca slovenský Aries Racing Team. V jednom z nich sedel stabilný člen tímu, Rudolf Beňo, v druhom prišlo k zmene jazdca na poslednú chvíľu. Najskôr sa mal divákom na Slovakia Ringu predstaviť šéf tímu Pavol Cireň, toho však v poslednej chvíli vymenil Austrálčan slovenského pôvodu, Tomáš Gašperák.

Aries Racing

„S Tomášom sme spolupracovali už v minulosti. Je to šikovný, mladý 21 ročný rýchly jazdec. Jeho jazdecké začiatky boli ešte v Austrálii, kde jazdil najskôr motokáry a neskôr okruhy. Teraz po presťahovaní sa na Slovensko, nás po dvoch rokoch opäť oslovil a hneď sme sa aj dohodli,“ vysvetli dôvod zmeny Pavol Cireň.

Aries Racing

V priebehu víkendu, ktorý sa vyznačoval premenlivým počasím a častými búrkami sa dvojica jazdcov Aries Racing Teamu, bojujúcich o body v triede TWC+5  držala veľmi dobre. Už v úvodnej kvalifikácii bolo vidno, že obaja jazdci majú v pláne vybojovať skvelé preteky. Tomášovi patrilo medzi Mazdami druhé miesto a Rudovi štvrté. V prvých pretekoch po preťatí cieľovej fotobunky mali obaja rovnaké umiestnenie ako v kvalifikácii, v prípade Tomáša navyše najrýchlejšie kolo pretekov. V nedeľných, čiže druhých pretekoch víkendu, obsadil Rudo Beňo tretie miesto. Tomáš mal viac smoly, keď ho z pretekov vyradila tri kolá pred koncom drobná technická porucha. Napriek tomu bral body za štvrté miesto v triede.

Aries Racing

„Bol to pekný, ale aj poriadne namáhavý predĺžený víkend. Obaja naši jazdci podali výborné výkony. Tomáš po dlhšej dobe znovu dokázal, že je veľmi dobrý jazdec, no a Rudo sa zase o kus zlepšil a vyrábal jeden lepší čas za druhým. Čo sa týka počasia, to bolo zase neskutočne premenlivé, ale v rámci našich pretekov nepršalo. Dážď nás však neobišiel a počkal si do momentu, keď sme balili veci po pretekoch. Takže tretie preteky v roku a trikrát sme išli domov totálne premočení. Ale nevadí, aj o tom sú preteky. Chcel by som poďakovať všetkým našim partnerom, jazdcom a mechanikom za výbornú robotu a našim rodinám, že museli byť opäť cez víkend bez nás,“ ukončil Pavol Cireň rozprávanie.

Aries Racing

Aries Racing síce nasledujúce podujatie v poľskej Poznani vynecháva z dôvodu iných pracovných povinností, na tom nasledujúcom ho však opäť uvidíme. A možno aj niekde inde.

Aries Racing

Aries Racing

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri