Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Domáci Dobšinský kopec s L Racing

Friday, 15. 07. 2016 - 15:29, Martin Trenkler   

Domáci Dobšinský kopec s L Racing

Tento víkend sa slovenská, ale aj celoeurópska špička pretekov automobilov do vrchu presunula do malebnej oblasti Dobšinej na východe Slovenska. Z neďalekého Krásnohorského Podhradia sem prišli bojovať o víťazstvá aj jazdci tímu L Racing.

Jedno z vrcholných automobilových podujatí na Slovensku - Dobšinský kopec, štartuje už tento víkend. Zvyčajne slnečné počasie tentokrát asi vystrieda chladnejšie leto. Trať o dĺžke 6810 m má 30 zákrut a prevýšenie takmer 400 m. Okrem Majstrovstiev Slovenska sa tu idú opäť aj veľké Majstrovstvá Európy.

Tibor Szabosi;c30i5847-1.jpg

Tím L Racing tu reprezentuje hneď viacero jazdcov. Mini John Cooper Works WRC si opäť otestuje manažér a jazdec tímu Ján Lipták. K nemu sa konečne pridáva aj syn Peter na kopcovom Mitsubishi Lancer EVO IX. Dobšinčan Vlastimil Majerčák tentokrát nemá v pláne útočiť na rekordy, no preteky poslúžia výborne na test a predvedenie Fordu Fiesta R5 EVO pred domácim publikom. Na zozname prihlásených samozrejme nechýba ani hlavný ťahúň tímu na kopcoch - Věroslav Cvrček ml. na Škode Fabia RS2000. Ten si chce určite napraviť chuť z 2. miesta na Pezinskej Babe a bojovať o víťazstvo. Pridávajú sa Denis Pavlík na Škode Fabia A1400, Tomáš Fusko na Peugeote 208 VTi R2, Dennis Zeťák na Opel Corsa C a Marek Špavelko na Mitsubishi Lancer EVO IX.

Tibor Szabosi;c30i1877.jpg

Vlastimil Majerčák: "Aktuálne nemám ani predstavu, do čoho presne idem, keďže nebol čas sledovať kopcovú konkurenciu. V každom prípade si týždeň pred Rally Tatry otestujeme znovu našu Fiestu a zároveň ju ukážeme domácemu publiku."

Ján Lipták: "Na Dobšinský kopec prichádzame tradične s viacerými jazdcami. Otestujeme si autá a zabojujeme o body. Je to jedno z najvýznamnejších podujatí u nás, na ktorom nesmieme chýbať. Navyše sa na ňom podieľame aj ako partneri. Nechajme sa prekvapiť, čo prinesú samotné preteky."

Tibor Szabosi;gh7p9369-3.jpg

Pretekársky program Dobšinského kopca začína tréningami v sobotu 16. júla o 9:00 a 13:00. Hlavný bod programu - dvoje pretekov štartujú v nedeľu rovnako o 9. a 13. hodine.

Martin Trenkler/RPM

l-racing-05-2016.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri