Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšinský kopec dva pol mesiaca pred štartom

Monday, 02. 05. 2016 - 14:46, Public relations   

Dobšinský kopec dva pol mesiaca pred štartom

Rovnako ako v minulosti, aj v tomto roku, sa presne dva a pol mesiaca pred štartom predstavuje Dobšinský kopec, jediné slovenské podujatie zaradené do Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu 2016.

 

Tibor Szabosi;h7p8403-7.jpg

Tie sa rozbehli počas predchádzajúcich dvoch víkendov najskôr úvodnými pretekmi konajúcimi sa pod názvom 44th St. Jean Du Gard - Col St Pierre vo Francúzku, pričom sa z tohto podujatia jazdci zapájajúci sa do európskeho kopcového šampionátu rovno presunuli do Rakúska na podujatie 45. Internationales Rechbergrennen "Hill Climb Grand Prix of Austria" 2016. Toto podujatie zároveň odštartovalo aj slovenský šampionát. Po týchto pretekoch sa ani nenazdáme a zrazu bude v kalendári svietiť mesiac júl a s ním aj štart jediného slovenského podujatia zaradeného do Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu - Dobšinský kopec 2016.

Tibor Szabosi;0k4a2856.jpg

Tieto prestížne preteky budú navyše v roku 2016 sláviť aj akési malé jubileum - v Dobšinej totiž Európa odštartuje presne piaty krát. Zaujímalo nás preto, čo pripravuje organizátor nielen v rámci Dobšinského kopca 2016, ale aj v rámci už spomínaného malého jubilea. Viac nám povedal riaditeľ podujatia, Marcel Kollárik: „Samozrejme, rovnako ako v minulosti, prípravy pretekov sú už v plnom prúde. Každým dňom očakávame potvrdenie Zvláštnych ustanovení z FIA a samozrejme riešime aj rôzne vylepšenia na trati, medzi ktoré patrí napríklad aj výmena a doplnenie nových úsekov zvodidiel, či úprava priestorov pre divákov. Dobšiná je už v posledných rokoch známa aj tým, že sa organizátor v spolupráci s mestom snažia pripraviť práve pre divákov, ale aj jazdcov a ich tímy, či mechanikov kultúrny program a tak samozrejme pracujeme aj na jeho príprave. O tom, čo všetko sa v rámci Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu - na Dobšinskom kopci 2016 sa dozviete aj z éteru vďaka nášmu mediálnemu partnerovi, ktorým bude v tomto roku Antena Rock Radio."

Tibor Szabosi;h7p8537-4.jpg

Zdá sa, že organizačný výbor Dobšinského kopca 2016, ktorý pozostáva z Mesta Dobšiná a Autoklubu EHC Dobšinský kopec drží organizáciu pevne v rukách a nič neponecháva na náhodu. Samozrejme o všetkých novinkách vás budeme priebežne informovať.

Tibor Szabosi;h7p8433-6.jpg

Zároveň s touto správou boli zverejnené aj Zvláštne ustanovenia (v prílohe) a prihlasovanie súťažiacich, ktoré nájdete na stránke www.prihlaska-sams.sk

Miro Majláth
tlačový tajomník DK 2016

ZU_Dobšinskýkopec 2016_SK

ZU_Dobšinský kopec 2016_ENG



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri