Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšiná bude prvou „Európou“ pre Braňa Mička

Wednesday, 18. 07. 2018 - 09:08, Ľuboš Kašický   

Dobšiná bude prvou „Európou“ pre Braňa Mička

Ďalším podnikom Majstrovstiev Slovenska, ktorý absolvuje nováčik sezóny Branislav Mičko z tímu LAMA RACING, je Dobšinský kopec. Ten je zároveň ôsmym podnikom ME pretekov automobilov do vrchu a mimoriadne cennou novou skúsenosťou pre Dubničana.

„Preteky v Dobšinej predchádza len ten najlepší chýr. Všetci mi vravia o úžasnej atmosfére, ktorá v Dobšinej vládne a o tom, že to sú najlepšie preteky sezóny na Slovensku. Aj preto sa už neviem dočkať nasledujúceho víkendu," neskrýva nadšenie Braňo Mičko, jazdiaci na vozidle Mitsubishi Lancer. „Trať v Dobšinej som si pozrel zatiaľ iba na on-boardoch. Podobne ako ostatné trate, aj táto trať je pre mňa úplnou neznámou. Zdá sa však, že je naozaj veľmi rýchla. Poučený skúsenosťou z Pezinskej Baby, kde som si pomýlil zákruty, som sa rozhodol, že sa oveľa dôslednejšie budem učiť trať. Nechcem opakovať rovnaké chyby. Aj preto uvažujem o tom, že prídem radšej do Dobšinej o deň skôr, aby som si podmienky dobre naštudoval."

Tibor Szabosi;asf-5109-1.jpg

Preteky automobilov do vrchu na dobšinskom kopci majú dlhoročnú tradíciu, no úplne novú kapitolu začali písať v roku 2012, odkedy sa stali pravidelnou súčasťou európskeho šampionátu. „Jazdiť na jednej trati s takými menami, ako je Simone Fagioli, či Fausto Bormolini bude nádherný zážitok," teší sa Dubničan. „Aj v našej triede bude silná konkurencia a okrem mojich súperov zo slovenského „majstráku" sa už teším aj na zahraničných súperov, ktorí sa prihlásili do pretekov. Samozrejme, že som využil príležitosť a pokúsim sa zabojovať aj o európske body, čomu sme však museli prispôsobiť aj auto, aby splnili prísnejšie medzinárodné predpisy."

Tibor Szabosi;c30i6279-10.jpg

Súťažný víkend na Dobšinskom kopci 2018 začína v sobotu 21.júla dopoludnia o deviatej hodine, kedy štartuje prvá tréningová jazda. V rovnaký deň popoludní sa pokračuje druhou tréningovou jazdou, ktorá je naplánovaná na 13.00 hod. Nedeľa 22.júla 2018 už bude patriť dvom súťažným jazdám. Tá prvá štartuje hneď ráno o 8.30 hod. a druhá súťažná jazda je potom na programe o 12.30 hod. Víťaza by sme mohli poznať po pätnástej hodine.

Ľuboš Kašický

lama-racing.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri