Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Divoký návrat divokého Lukyanuka

Friday, 04. 08. 2017 - 22:16, Ľuboš Kašický   

Divoký návrat divokého Lukyanuka

Po prvej etape poľskej rely vedie Francúz Bouffier pred Poliakom Kajetanowiczom.

 


Dvadsaťpäť R5-tiek vyštartovalo dnes do prvej etapy poľskej rely v Rzeszowe, ktorá sa ide ako piaty podnik osemdielneho šampionátu Majstrovstiev Európy. Na rozdiel od predošlých dvoch šotolinových súťaží na Cypre a v Grécku sa tu stretla silná konkurencia na čele s úradujúcim šampiónom a domácim miláčikom Kajtom Kajetanowiczom. Prekvapením je štart Nóra Madsa Ostberga, ktorý sa rozhodol zbierať ďalšie skúsenosti na asfalte a šokujúci štart Rusa Alexeja Lukyanuka, ktorý len pred 2,5 mesiacom vážne havaroval počas testov.

1leg04.jpg

A bol to práve divoký Moskovčan Lukyanuk, ktorý najprv zajazdil najlepší čas v kvalifikácii a následne sa chopil vedenia aj v úvodnej rýchlostnej skúške. „Necítim žiadnu bolesť. Som plný adrenalínu," vystatoval sa v cieli eresky divoch Lukyanuk, ktorý sa rýchlych poľských tratiach hneď snažil chytiť rytmus. Zjavne ho však nechytil, lebo už na druhom meranom úseku išiel cez strechu a z etapy odstúpil. Veľa chuti do reči nemal a na sociálnej sieti iba napísal, že je OK.

1leg01.jpg

Vedenie po druhom úseku prevzal Ostberg a bol by si ho udržal pravdepodobne až do cieľa etapy, keby v závere druhej sekcie (na RS4) nestratil posilovač riadenia a s ním aj cenné sekundy na Bryana Bouffiera, ktorý sa chopil príležitosti a berie plný bonus za prvú etapu. „Bol to dobrý deň. Užívali sme si to," stroho skonštatoval Francúz, ktorý túto súťaž už trikrát vyhral.

luky1-1.jpg

Na druhom mieste po prvej etape je Poliak Kajetanowicz, ktorý stráca na Bouffiera pätnásť sekúnd. „Bolo to tvrdé, ale milujem túto súťaž. Etapa sa nám vydaril. Je to však iba prvá polovica rely," navnadil domácich fanúšikov úradujúci európsky šampión, ktorý zajtra plánuje zaútočiť na celkové víťazstvo.

1leg02.jpg

Líder priebežného poradia, Portugalčan Bruno Magalhaes, veľmi zle nastavil auto do prvej sekcie a stratil dôležitý čas. „Je to lepšie. Urobili sme nejaké zmeny nastavenie," hlásil po druhej sekcii, no na konci etapy figuruje iba na bezbodovom dvanástom mieste. Ak by takto pokračoval aj zajtra, tak Kajetanowicz sa vyhupne do čela priebežného poradia a odrazí sa za tretím titulom majstra Európy.

1leg06.jpg

Slovenské farby v Rzeszowe zastupuje iba bratislavský tím Rufa Sport Luba Klemana, ktorý nasadzuje posádku Grzegorz Grzyb a Boguslaw Browinski so Škodou Fabia R5. Úradujúci poľský šampión vo farbách slovenského tímu dnes skončil na siedmom mieste. „Skúšali sme zatlačiť, ale eresky sú veľmi rovné a rýchle. Na diváckej mestskej ereske sme mali obuté tvrdé a šmýkalo sa veľmi. Viac, ako vlani," bilancoval v cieli Grzyb.

pol-1leg-res.jpg

V sobotu pokračuje poľská rely druhou etapou, kde na posádky čaká šesť rýchlostných skúšok (113 km). Štartuje sa pred deviatou a víťaza by sme mali poznať popoludní po šestnástej hodine.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri