Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Rekordné piate víťazstvo Bouffiera v Poľsku!

Saturday, 05. 08. 2017 - 22:22, Ľuboš Kašický   

Rekordné  piate víťazstvo Bouffiera v Poľsku!

Druhá etapa priviezla rekord pre Bouffiera, nového lídra ERC a výborný výkon Grzyba jazdiaceho za slovenský tím Rufa Sport.

 

Trojnásobný šampión Poľska v rely z rokov 2007-2009, Francúz Bouffier dnes po piatykrát vyhral poľskú rely a vyjazdil tak nový rekord. Aj nám dobre známy Bryan Bouffier predviedol suverénny výkon, keď v sobotu pridal štyri najrýchlejšie časy v rýchlostných skúškach a s prehľadom skúseného mazáka sa radoval z víťazstvo. „V Poľsku som začínal a táto rely pre mňa vždy znamenala veľa. Je to priam symbolické, že som tu zvíťazil aj dnes," vyznával sa Francúz. „Som veľmi šťastný, že som ukázal, že viem držať vysoké tempo na takej úrovni, akými sú Majstrovstvá Európy."

erc02.jpg

Veľmi múdro si dnes počítal domáci Kajto Kajetanowicz, ktorý mal jasný cieľ prevziať po domácej súťaži priebežné vedenie v európskom šampionáte. Dokázal to už dvakrát a dnes to naozaj dokázal tretíkrát po sebe! „Asi by som mal byť naštvaný, že som doma nezvíťazil," vraví Kajto. „Ale nie som a som dokonca šťastný! Prevziať vedenie v šampionáte bolo mojim cieľom a bola by ma z toho bolela hlava, keby sa tak nestalo. Ďakujem fanúšikom a tímu, boli ste úžasní."

erc04.jpg

Kajetanowicz teda skončil tretí a len sedemnásť sekúnd za ním zaostal postupne zrejúci Marijan Griebel. Nás však potešil výborným dnešným výkonom Grzegorz Grzyb z bratislavského tímu Rufa Sport, ktorý jazdil v sobotu absolútne na špičke. Vyjazdil štyri druhé miesta v ereskách, jedno tretie a jedno štvrté. Vďaka tomu sa zo včerajšieho siedmeho miesta pretlačil na štvrté a na Griebela to stiahol len na dvanásť sekúnd! „Milujem túto súťaž. Zatiahli sme dnes. Niekde sa šmýkalo, niekde sme urobili zopár malých chybičiek, ale išli sme absolútne koncentrovane s cieľom vyjazdiť čo najlepší výsledok," povedal Grzyb a treba dodať, že sa mu to podarilo. Po krásnom výsledku na rely Akropolis tak vezie výborný výsledok aj z domácej rely a už sa môžeme tešiť, čo nám predvedie o tri týždne na Barumke.

rufa2.jpg

Smutný môže byť doterajší líder priebežného poradia, Portugalčan Bruno Magalhaes, ktorý prichádzal sa trápil s autom a chudobné body za deviate miesto ho pripravili o priebežné vedenie.

erc01.jpg

Do cieľa nedošiel ani populárny Mads Ostberg, ktorý ani dnes nezačal zle, no potom po siedmej ereske radšej dobrovoľne odstúpil, aby nepoškodil vozidlo. Nór začal tak ako včera skončil - defektom. „Hneď v úvode prvej eresky dňa sme dostali defekt a menili koleso. Potom sa prehrievali brzdy a takmer nebrzdili," vravel po RS6, no to ešte netušil, čo ho čaká na RS7. „Nemáme rýchlosť. Prišli sme o posilňovač riadenia. Nemôžeme s takým autom pokračovať," dokončil Ostberg a po RS7 odovzdal jazdný výkaz.

erc03.jpg

Ďalším smoliarom bol Nikolaj Gryazin, ktorý hneď v úvode druhej etapy havaroval a odstúpil z tretieho miesta! Druhý Rus, populárny divoch Alexej Lukyanuk síce havaroval včera už na druhej ereske, no dnes ho cenili cenou Colina McRaeho. Rus, ktorý havaroval v máji sa rozhodol nastúpiť do šampionátu už po 2,5 mesiacoch aj napriek bolestiam nohy a bokov. Pôvodne sa mal do šampionátu vrátiť až v Zlíne, no skúsil to už teraz a ukázal, že nestratil ani rýchlosť, ani rešpekt a ani svoju divokosť. Na Barumke sa teda máme na čo tešiť.

pol-2leg-res-final.jpg

Na záver si teda povedzme, že Barum Rally v Zlíne sa jazdí o tri týždne od piatku 25.augusta až do nedele 27.augusta a skalní fanúšikovia tam určite nebudú chýbať. Stretneme sa tam.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri