Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Detroitský dabl Grahama Rahala

Monday, 05. 06. 2017 - 07:21, Ľuboš Kašický   

Detroitský dabl Grahama Rahala

Bravúrna stratégia Rahala zlomila polemana Sata a nedala sa zastrašiť ani prerušením pretekov tri kolá pred koncom.


Druhé preteky na ostrove v Belle Isle Parku medzi Michiganom a Kanadou zavŕšili víťazný víkend rodiny Rahalovcov. Mimochodom je to presne 25 rokov (7.6.92), čo otec Bobby Rahal vyhral na Belle Isle Parku premiérové preteky IndyCar na tejto trati. Syn Graham si toto otcovo výročie nemohol pripomenúť lepšie.

2de08.jpg

Od sezóny 2013 sa tu jazdia „dvojičky", no nikomu sa ešte nepodarilo vyhrať v sobotu aj v nedeľu. Pre 28-ročného Grahama Rahala je to iba šieste víťazstvo v IndyCar a druhé v tomto roku. Po nevydarenom úvode sezóny je však stále priebežne iba na šiestom mieste. „Víkend sa nám naozaj vydaril. Dokázal som držať vysoké tempo a pracovať pritom s pneumatikami a palivom. Ďakujem otcovi za pomoc so stratégiou a práve jemu chcem venovať toto víťazstvo," radoval sa Graham Rahal. „Cítim sa úžasne. Poraziť chlapcov od Penske sa nepodarí každý deň a to už niečo znamená."

2de05.jpg

V skrátenej kvalifikácii vyhral pole position Takuma Sato, ktorý si ho udržal ešte tretinu pretekov. Potom však šiel do depa skôr, ako dovtedy tretí Rahal a to nakoniec rozhodlo. Po prvej sérii PIT STOPov sa usadil na čele Rahal, ktorý ustrážil najlepšie pneumatiky a zopakoval si včerajšie víťazstvo.

2de02-rahal.jpg

Okrem drobných súbojov, keď sa menili pozície za Rahalom sa našťastie nestala žiadna dramatická udalosť a jediným prerušením pretekov bolo tri kolá pred koncom odstavenie vozidiel Hinchcliffa a Pigota. Obom v rozpätí dvoch kôl zlyhali autá a usporiadatelia ich potrebovali stiahnuť z nebezpečných miest na trati. Preto radšej preteky tri kolá pred koncom na niekoľko minút prerušili. Po reštarte sa síce celé štartové pole zliezlo dokopy, no na čele sa už nič neudialo a body zostali rozdelené.

2de10.jpg

Scott Dixon si šiestym miestom udržal za sebou Helio CastroNevesa a teda aj priebežné vedenie v sérii. Rozdiel však nie je veľký. Dixon 303 bodov, CastroNeves 295, Sato 292, Pagenaud 278, Newgarden 259, Rahal 251, Rossi 246, Power 233, ... Rozbehnutá sezóna IndyCar pokračuje už o týždeň na ovale v Texase a my budem znova pritom.

race2-results.jpg

2de07.jpg

2de06.jpg

2de04.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri