Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Dabl Mercedesu na Monze. Hamilton novým lídrom

Sunday, 03. 09. 2017 - 16:16, Ľuboš Kašický   

Dabl Mercedesu na Monze. Hamilton novým lídrom

Ferrari dostalo po nose v domácej kuchyni, keď Mercedes im na „červenej Mekke" nadelil viac, ako pol minútovú pálku.

 

Sobotňajšia kvalifikácia poriadne pomiešala poradie na štarte a prakticky okrem Hamiltona do pretekov nikto iný neštartoval z miesta, ktoré si vyjazdil. Dnešné podmienky boli však diametrálne odlišné a na suchu sa už po niekoľkých kolách pozície zmenili do reálnej podoby.

me13-3.jpg

Hamilton asi nemôže rozprávať o ideálom štarte, no do prvej šikany za sebou udržal Strolla aj vedenie. Angličanom spomaleného Kanaďana predbehol aj Ocon za ktorého sa zaradil Kimi Räikkonen. Fín predbehol krajana Bottasa, no to bolo dnes z jeho strany (žiaľ) všetko.

fe12r.jpg

Už po ôsmych kolách sa na čele ustálilo poradie Hamilton, Bottas a Vettel. Räikkonen klesol na šieste miesto. Za ideálnych podmienok na trati mercedesy od tohto momentu už bezpečne kontrolovali situáciu a suverénnym spôsobom nielenže zvíťazili, ale doslova deklasovali konkurenciu.

fe14-3.jpg

„Náš tím dnes odviedol fantastickú prácu za čo sme tímu zaviazaní," konštatoval spokojne v cieli Lewis Hamilton, ktorý sa po víťazstve na Monze stáva novým lídrom priebežného poradia MS F1. „Štart bol trochu náročný, lebo úroveň priľnavosti nebola veľmi veľká, ale zvládli sme to," spomína na azda najkritickejší moment jeho dnešných suverénnych pretekov.

me09-4.jpg

Angličanov tímový kolega Valtteri Bottas, ktorý čaká na potvrdenie zmluvy v Mercedese, sa vynikajúco zhostil úlohy tímovej dvojky a druhým miestom nielen potvrdil pozície tímu, ale pripísal si aj cenné body do súboja v šampionáte. „Tak, ako povedal Lewis, začiatok bol trochu náročný. Ja som musel získať niekoľko pozícií, no naše auto bolo dnes neuveriteľne silné," pochvaľoval si aj Fín.

me10-7.jpg

Len slabou náplasťou na očakávania domácich tifosi bolo tretie miesto Sebastiena Vettela. Ferrari dnes dostalo nakladačku vo vlastnej kuchyni v podobe 36 sekundovej straty na víťazného Hamiltona a dotiahol sa na nich aj RedBull, keď Ricciardo pri štarte s druhej desiatky dobehol v cieli Vettela! „Na štarte sa mi pretočili kolesá. Potom so získal dôveru v auto a pretlačil sa dopredu. Nemali sme však rýchlosť na to, aby sme dokázali držať tempo s mercedesmi. Vieme však, že máme silné auto a budeme mať silný záver šampionátu," utešoval seba aj tifosi Vettel.

fe13-5.jpg

Räikkonen došiel na piatom mieste až dvadsať sekúnd za redbullom Daniela Ricciarda. „Býčkovia" dnes ukázali rýchlosť a možno by pekné body bral aj Verstappen, keby už v treťom kole nemusel do depa po kontakte s Massom (defekt). Každopádne však výkonnosť redbullov je pre šampionát dobrá správa.

rb05r-1.jpg

Do prvej desiatky sa dostali obidva williamsy a mimoriadne ocenenie si zaslúži Esteban Ocan, ktorý nám rastie vo veľkú osobnosť budúcnosti F1. Na druhej strane smútok mclarenov pokračuje a Honda má poslednú šancu na udržanie si zmluvy. Ani Vandoorne, ani Alonso dnes znova nevideli cieľ.

mcl02-7.jpg

Šampionát pokračuje o dva týždne v Singapure, ktorý by mal zasa vyhovovať červeným monopostom a tak stále je všetko otvorené. Počkajme si však, či sa naplnia papierové predpoklady.

standings-5.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri