Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Je to tu! Porsche zvažuje návrat do F1!

Tuesday, 05. 09. 2017 - 17:17, Ľuboš Kašický   

Je to tu! Porsche zvažuje návrat do F1!

V priebehu veľkej ceny Talianska na Monze sa s Rossom Brawnom a ďalšími šéfmi tímov F1 stretol jeden z najvyšších bosov Porsche, aby jednali o možnostiach návratu Porsche.


Len nedávno Porsche šokovalo autošportovú verejnosť oznámením, že po sezóne 2017 odchádza z majstrovstiev sveta vytrvalostných špeciálov (WEC) a sústredí sa na Formulu E. Teraz však Lutz Meschke potvrdil, že Porsche uvažuje o návrate do F1. Rozhodne však nie, ako tím, ale iba ako dodávateľ motorov.

Copyright manufacturer;m15-5541-fine-2.jpg

Od roku 2021 totiž začnú platiť nové pravidlá o pohonných jednotkách, ktoré by mali byť menej komplikované a lacnejšie, než je tomu dnes. Porsche v F1 už súťažilo. Na prelome 50-tych a 60-tych rokov získalo jedno víťazstvo na GP Francúzska s Danom Gurneyom. Porsche vtedy postavilo nielen motor, ale aj celé auto. V polovici osemdesiatych rokov bola však misia pod názvom TAG Porsche oveľa úspešnejšia. Motor Porsche dominoval štartovému poľu a Lauda s Prostom získali pre McLaren tri tituly a 25 víťazstiev v GP F1.

Porsche má teda v F1 dobré meno a návrat by bol tou lepšou správou pre budúcnosť F1. Ako potenciálni partneri sa dnes javia tímy Red Bull Racing a Williams. S RedBullom by sa mohlo naviazať na spojenie cez koncern VW, kde je dlhodobá skúsenosť zo spolupráce napríklad v rely. S Williams už spolupracoval s Porsche predtým, že predal svoju divíziu na hybridné pohony.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri