Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Chooligan Racing a Robert Kolčák v plnej príprave na ďalšiu rally sezónu

Thursday, 07. 03. 2024 - 12:45, Miroslav Majláth   

Chooligan Racing a Robert Kolčák v plnej príprave na ďalšiu rally sezónu

V sezóne 2023 debutoval Róbert Kolčák v rally disciplíne. A nebol to len tak nejaký debut, ale doslova hviezdny, pričom si na svoje konto pripísal hneď niekoľko úspechov.

 

T. Szabosi;asf71234-1.jpg

Spoločne s Chooligan Racing Teamom dosiahol Robo na premiérové víťazstvo v rámci podujatia zaradeného do slovenského rally šampionátu v Košiciach a rovnaké umiestnenie bral aj vo veľmi ťažkých podmienkach v rámci Rally Liptov.

T. Szabosi;jm1a1030-1.jpg

Toto je však už minulosť a Robo sa spoločne s Chooligan Racing Teamom pripravuje na tohtoročnú sezónu. Okrem samotnej prípravy vozidla Škoda Fabia R5 na sezónu, nezaháľa Robo ani v zdokonaľovaní jazdeckého štýlu. Ten zahŕňal aj po minuloročnej premiére Robovu opätovnú účasť v rally škole u štvornásobného svetového šampióna Tommiho Mäkinena.

T. Szabosi;jm1a2349-1.jpg

„V minulom roku som bol u Tommiho ako úplný nováčik a prvýkrát som tam mal možnosť jazdiť s pretekárskym vozidlom. Teraz, po mojej úvodnej sezóne to bolo už úplne o niečom inom. Najazdil som päťsto ostrých kilometrov, pričom sme sa zameriavali hlavne na rýchlosť. Mal som možnosť jazdiť aj na rýchlostných skúškach, ktoré bývajú súčasťou Rally Finland. Bolo to skvelé a zase som sa posunul o veľký kus dopredu,“ opísal Robo Kolčák jeho pôsobenie v Tommi Mäkinen Racing Rally School.

T. Szabosi;jm1a1948-1.jpg

Hneď po návrate však Robo pokračoval v jazdeckých testoch aj doma na Slovensku. V tomto prípade sa už opäť zžíval so svojou Škodou Fabia R5, s ktorou chce absolvovať minimálne úvodnú polovicu sezóny 2024.

T. Szabosi;jm1a2077-2.jpg

"Najskôr sme mali taký dlhší test, pri ktorom som najazdil približne stodvadsať kilometrov, teraz to bolo trochu kratšie. Pri oboch testoch ma sprevádzal môj dobrý kamarát Erik Cais, ktorý patrí k najlepším českým rally jazdcom a ktorý mi robí coacha. Dostávam od neho množstvo neoceniteľných rád, ktoré ma neustále posúvajú ďalej a ja som mu za tieto rady veľmi vďačný,“ podotkol Róbert Kolčák.

T. Szabosi;jm1a2617.jpg

Roba Kolčáka a Chooligan Racing Team čaká v tohtoročnej sezóne absolvovať celkovo dvadsaťdva podujatí a to nielen na Slovensku, ale aj v Rakúsku, Čechách, Poľsku, Maďarsku, Chorvátsku, či Slovinsku. V pláne je totiž absolvovať nielen Majstrovstvá Slovenska v rally, ale aj kompletný seriál FIA Central European Zone.

T. Szabosi;jm1a2890-1.jpg

„Viem, že to bude nesmierne náročné, ale ja som zvyknutý robiť veci vždy naplno a tak je to aj v rally. Prvú polovicu sezóny by som chcel odjazdiť na aktuálnej Škode Fabia R5, ale v druhej polovici sezóny, by som už rád jazdil na najnovšej Škode Fabia RS Rally2. Všetko však záleží od továrne a toho aká bude dostupnosť náhradných dielov,“ predstavil Robo svoje plány na tohtoročnú sezónu.

T. Szabosi;jm1a3173-1.jpg

Štart sezóny Majstrovstiev Slovenska v rally 2024 sa nám nezadržateľne blíži a s tým sa dostávajú na verejnosť aj niektoré novinky. Jednou z nich je tá, že Róbert Kolčák sa stal ambasádorom 51. Petroltrans Slovakia Rallye Tatry 2024.

T. Szabosi;jm1a2801.jpg

„Priznám sa, že ma ponuka robiť ambasádora našej najstaršej rally súťaže prekvapila. Ja som totiž na súťaži v Poprade ešte nikdy nejazdil. Je to pre mňa veľká česť, veľmi si to vážim a ďakujem za dôveru,“ doplnil Robo Kolčák.

T. Szabosi;jm1a2415.jpg

Robiť veci v takom tempe a s takými výsledkami ako sa to doposiaľ Robovi Kolčákovi darí, musí mať okolo seba naozaj výborný a poriadne zohratý tím. Dať dohromady ľudí rovnakého zmýšľania, zanietených pre konkrétnu vec, to tiež nie je jednoduché. Robovi sa to však vo veľmi krátkom čase podarilo.

T. Szabosi;20240305-093401.jpg

„Dalo to dosť práce, ale zdá sa, že Chooligan Racing Team a ľudia okolo mňa už pracujú ako jedno telo a jedna myseľ. A to ma nesmierne teší a rád by som im všetkým za to poďakoval. Samozrejme sem patria partneri tímu bez ktorých by to išlo ťažšie. Zvláštne poďakovanie patrí Erikovi Caisovi, ktorý mi venuje deväťdesiat percent času pri mojej jazdeckej príprave a neustále ma posúva dopredu. Veľkú podporu mám u svojho mentálneho coacha, ktorý mi nesmierne pomáha. Poďakovanie samozrejme patrí všetkým členom Chooligan Racing Teamu, ale aj ľuďom mimo neho, ktorí mi akoukoľvek formou pomáhajú. A v neposlednom rade by som rád poďakoval aj všetkým organizátorom za prípravu jednotlivých súťaží. Bez ich obetavej roboty bz sme totiž nemali kde jazdiť a mohli by sme tento šport zavesiť na klinec. Verím, že sezóna bude dobrá a podarí sa nám na každej súťaži dojazdiť bez poruchy až do cieľa,“ uzavrel rozprávanie Róbert Kolčák.

T. Szabosi;jm1a2807.jpg

Prvá tohtoročná súťaž Chooligan Racing Teamu a Roba Kolčáka sa nezadržateľne približuje. Bude ňou rakúska Rebenland Rally, ktorá odštartuje v dňoch 15. – 16.3.2024. Spoločne s Robom sa na tejto súťaži v úlohe navigátora predstaví Emil Horniaček. Viac o tejto súťaži si povieme pred podujatím.

Chooligan Racing Team

Miro Majláth

Fotogaléria z testu Chooligan Racing Teamu



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri