Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Róbert Kolčák bol menovaný ambasádorom tatranskej rally

Wednesday, 06. 03. 2024 - 17:30, Public relations   

Róbert Kolčák bol menovaný ambasádorom tatranskej rally

Mesto Poprad ožije posledný májový víkend burácaním rýchlych aut a silných motorov. Pod tatranskými vrcholmi sa uskutoční na konci jari už 51. ročník automobilovej súťaže PETROLTRANS Slovakia Rallye Tatry 2024 (23. – 25. mája). Ambasádorom jednej z najstarších automobilových súťaží na Slovensku sa stal Róbert Kolčák z tímu Chooligan Racing Team, ktorý plánuje v tohtoročnej sezóne s vozidlom Škoda Fabia R5 rad zahraničných štartov.

T. Szabosi;jm1a2503.jpg

Organizátori popradskej rally sa snažia nájsť nové cesty propagácie, ktoré dávajú za cieľ priniesť ďalšie zvýšenie popularity, kvalitné štartové pole a zvýšenú divácku návštevnosť. Za týmto účelom vznikol post ambasádora rally, ktorý bude najmä v zahraničí aktívne propagovať preslávenú značku 51. Petroltrans Slovakia Rallye Tatry. Do tejto role bol menovaný Róbert Kolčák, veľký objav minuloročnej sezóny na Slovensku. Pri svojej premiérovej sezóne v rally dokázal absolútne vyhrať prestížne Rally Košice a z prvého miesta sa radoval aj pri domácej Rally Liptov.

T. Szabosi;jm1a2916.jpg

„Sme radi, že Robo prijal našu ponuku na ambasádora. Zahraničné rally navštevuje veľké množstvo divákov a dúfame, že pomocou ambasádorského programu tento rok pribudne na Slovensku nielen fanúšikov, ale aj posádok z cudziny. Robo bude reprezentovať našu rally na zahraničných podnikoch, ktorých sa tento rok zúčastní. Patrí k najrýchlejším slovenským jazdcom a verím, že ho bude na európskych tratiach veľa vidieť. Zároveň mu prajem, aby aj na Rallye Tatry nadviazal na víťaznú bilanciu v závere sezóny,“ povedal Peter Oravec, predseda AOS klub Poprad a zástupca riaditeľa PETROLTRANS Slovakia Rallye Tatry.

T. Szabosi;20240305-112835.jpg

Róbert Kolčák sa zjavil v minuloročnej sezóne ako kométa na rallyovej scéne. Predtým mal Robo Kolčák za sebou päť sezón v Majstrovstvách Slovenska v Endure a potom sa začal intenzívne venovať automobilovým súťažiam. Jeho prvá rally bola v minulom apríli Lavanttal rally v Rakúsku, predtým absolvoval rallyškoly vo Fínsku u legendárneho štvornásobného majstra sveta Tommiho Mäkinena. Na rozpisoch aj na mentálnom nastavení stále pracuje pod odborným dohľadom Erika Caisa, popredného talentovaného jazdca z Českej republiky a zároveň aj pod dohľadom tímu psychológov.

T. Szabosi;jm1a2643.jpg

V minuloročnej premiérovej sezóne absolvoval 11 štartov na Slovensku, v Česku, Slovinsku, Maďarsku a Poľsku. Na sedadle spolujazdca sa objavili skúsení Emil Horniaček, Zuzana Lieskovcová a Matúš Lejko. Od septembrovej súťaže v Dobšinej presedlal do modernejšej techniky Škoda Fabia R5. „Je to pre mňa veľká česť a veľmi si vážim to, že si ma usporiadatelia 51. Petroltrans Slovakia Rallye Tatry vybrali do tejto funkcie. Pretože nič nerobím polovičato, pôjdem do tejto novej role úplne naplno. Stojím pred veľkou výzvou, napokon som v Poprade ešte neštartoval,“ uviedol rodený Martinčan Kolčák.

T. Szabosi;jm1a2084-2.jpg

Prvým štartom v novej sezóne bude pre Kolčáka so spolujazdcom Emilom Horniačkom druhý marcový víkend rakúska Rebenland Rallye, potom prídu na rad štarty v Slovinsku a v Českej republike, v pláne sú ďalej vedľa slovenského šampionátu rally v Chorvátsku a Poľsku.

T. Szabosi;20240305-094214.jpg

Ďalší spravodajský servis v rámci 51. PETROLTRANS Slovakia Rallye Tatry 2024 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk, na facebookovom a instagramovom profile.

Roman ORDELT
tlačový tajomník 51. PETROLTRANS Slovakia Rallye Tatry 2024

Fotogaléria z Testu Chooligan racing team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri