Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Čaká nás veľmi napínavý ročník F3

Tuesday, 21. 03. 2017 - 06:12, Ľuboš Kašický   

Čaká nás veľmi napínavý ročník F3

Schumacher, Piquet, Sato, či Newey. To sú zaujímavé mená na štartovej listine európskeho šampionátu F3 2017.

V polovici apríla začína na Silverstone nová sezóna Majstrovstiev Európy formule tri. Mesiac predtým nám oficiálne predstavili päť tímov, ktoré využívajú možnosť nasadiť štyri monoposty do sezóny.

f3mick17.jpg

Všetky tímy nasadzujú unifikovaný podvozok Dallara F317, pričom sa líšia iba voľbou motora Volkswagen, alebo Mercedes-Benz. Najsledovanejším tímom je rozhodne Prema Powerteam, ktorý nasadzuje vedľa Maxa Gunthera, Guana Yu Zhoua a Calluma Ilotta hlavne mladého Micka Schumachera, ktorý v F3 má stráviť dve sezóny v rámci prípravy na F1.

f3-entry-list.jpg

Vedľa Schumachera nás zaujíma, že v štartovom poli je aj najmladší syn trojnásobného majstra sveta F1, Nelsona Piqueta, Pedro Piquet, či syn famózneho konštruktéra Adriana Neweya, Harrison Newey.

f316b.jpg

Stefano Domenicali, šéf komisie FIA pre monoposty, verí v dobrú sezónu. „Popracovali sme na tom, aby bol šampionát F3 kvalitnejší a súťažnejší. Všetky tímy, Prema, HiTech, Motorpark, Van Amersfoort aj Carlin pracujú na špičkovej úrovni a sústredili okolo seba veľmi talentovaných pretekárov. Som si istý, že uvidíme veľmi zaujímavú sezónu a pre mladých pretekárov bude F3 tou správnou priečkou na ceste do formuly jeden."

f316a.jpg

Dodajme, že vlani vyhral európsky šampionát F3 Kanaďan Lance Stroll, ktorý jazdil v tíme Prema a tento víkend bude debutovať vo formule jeden za tím Williams.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri