Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Tarquini sa upísal Hyundaiu

Monday, 20. 03. 2017 - 21:21, Ľuboš Kašický   

Tarquini sa upísal Hyundaiu

Značka Hyundai pripravuje pre TCR nové zákaznícke auto a uznávaný Talian bude jeho „krstným otcom".

Na konci osemdesiatych rokov minulého storočia si zajazdil vo formule jeden. Veľa vody nenamútil, keď z 38 štartov vyjazdil chudobný jediný bodík. Slováci si ho však budú pamätať skôr z Majstrovstiev sveta cestovných vozidiel, kde ani raz nechýbal na SlovakiaRingu. Teraz však 55-ročný Talian má pred sebou novú kariéru.

Odchodom továrenského tímu Lada, v ktorom Gabriele Tarquini zakončil svoju kariéru ex-majstra sveta WTCC (2009) víťazstvom v poslednom katarskom víkende, sa skončila aj dvanásťročná epocha Taliana vo WTCC.

tarquini.jpg

Skúseností uznávaného Tarquiniho sa teraz rozhodol využiť Hyundai pre svoj nový projekt v TCR (medzinárodná séria cestovných vozidiel). Hyundai pripravuje do TCR auto na platforme novej i30-ky. Testy sa majú začať v apríli a v decembri má byť auto pripravené na sezónu 2018 a pre prvých zákazníkov. Gabriele Tarquini je hlavným testovacím pilotom tohto projektu.

tarq2.jpg

„Mám radosť zo spojenia s Hyundai Motorsportom na ich TCR projekte. V MS rely vidíme, ako dokážu pracovať na vysokej profesionálnej úrovni. Pre mňa to bude prvýkrát, čo budem hlavným vývojovým pilotom nového TCR auta a to je pre mňa veľká výzva. Neviem sa už dočkať, kedy začneme, lebo auto vyzerá veľmi dobre. Zatiaľ som sa už stihol stretnúť s inžiniermi a ľudmi pracujúcimi na projekte a som presvedčený, že spolu dokážeme pripraviť konkurencieschopné auto podľa nových technických pravidiel," povedal Tarquini.

tarq3.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri