Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Areál Slovakia Ring sa intenzívne chystá na ESET RACING WEEKEND

Wednesday, 08. 08. 2012 - 10:28, Daniel Mandzi   

Areál Slovakia Ring sa intenzívne chystá na ESET RACING WEEKEND

Areál Slovakia Ring čaká najintenzívnejšie motoristické podujatie tejto sezóny. ESET RACING WEEKEND v dňoch 17.-19. augusta 2012 v sebe spája tradičnú Veľkú cenu Slovenskej republiky cestných automobilov na okruhu, prestížne Majstrovstvá sveta FIA GT1 a mnoho ďalších sprievodných pretekov. Organizátori práve preto venujú špeciálnu pozornosť prípravám celého areálu Slovakia Ring na tento vrchol sezóny.

Petr Frýba;fryb7906-1.jpg

Podľa športového riaditeľa areálu, Ladislava Šnegoňa čaká návštevníkov naozaj intenzívny program počas všetkých troch dní.  „Na víkend máme prihlásených 175 pretekárov, ktorý budú pretekať  až v 7 seriáloch. V piatok sú na programe kvalifikácie, sobotu zavŕši dvojhodinový vytrvalostný pretek s ukončením okolo 21. hodiny a v nedeľu potrvá program od pol desiatej až do o 19. hodiny. Diváci sa preto môžu tešiť na nabitý program a naozaj zvučné mená."  

Petr Frýba;fryb1089-1.jpg

Hlavným partnerom pretekov je spoločnosť ESET. „Rozhodli sme sa podujatie podporiť kvôli kvalite a atraktivite areálu. Rozhodovanie bolo pre nás o to jednoduchšie, že máme svoje želiezko v ohni v osobe jazdca Attilu Bártu z Trevor Racing tímu," informovala PR špecialistka ESET Zuzana Hošalová.

Organizátor sa na veľký motoristický víkend intenzívne pripravuje. Novinkou sú rozšírené zóny parkoviska, ktoré odbremenia samotný areál.  Celkovo bude k dispozícii 18 hektárov parkovacích plôch. Príjazdová cesta k areálu bude opätovne upravená na jednosmernú, aby sa predišlo  dopravným zápcham. Navyše Stella centrum bude pravidelne na čísle *75 informovať o stave príjazdových ciest a situácii na parkoviskách.

Martin Trenkler;mg-8475-1.jpg

Podobne ako v júni pribudne na trať kvôli pravidlám FIA GT1 šikana z pneumatík pred veľmi rýchlym druhým horizontom. „Šikana sa jazdí vo vysokej rýchlosti a jazdci sa už na túto výzvu tešia, keďže už na júnovom podujatí FIA GT1 tento prvok pridal okruhu nový adrenalínový náboj," povedal L. Šnegoň. Slovakia Ring plánuje tento prvok do budúcnosti trvalo začleniť do trate, čo po schválení homologizačnou komisiou FIA ďalej zatraktívni okruh v Orechovej Potôni.

Okrem atraktívnych hlavných pretekov nás čaká aj nabitý sprievodný program, počas ktorého budete mať možnosť získať aj cenný úlovok v podobe podpisu, alebo fotky s vaším obľúbeným jazdcom.  K dispozícií bude pre návštevníkov aj off-roadový areál, Centrum bezpečnej jazdy a iné atrakcie.

Petr Frýba;fryb7315-2.jpg

O tom, že poctivé prípravy na jednotlivé podujatia prinášajú ovocie svedčí aj fakt, že kalendáre svetových pretekov počítajú s areálom Slovakia Ring aj na budúci rok. „Pre budúci rok sme už dnes v predbežnom kalendári WTCC a GT Sprint Series. Konkrétne, závod WTCC by sa mal na Slovakia Ringu jazdiť posledný aprílový víkend a nová šprintová séria  GT Sprint Serieszase v auguste 2013. Veľmi sa tešíme, že promotéri svetových seriálov oceňujú kvalitu okruhu, dobrú organizáciu a nadšené publikum," vysvetľuje L. Šnegoň.

Martin Trenkler;mg-8533.jpg

Pre viac informácií navštívte stránku www.slovakiaring.sk

Slovakia Ring v Orechovej Potôni je jedinečný motoristický areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na špičkovom motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Slovakia Ring je moderný okruh so špičkovými parametrami a dĺžkou 5 922 m, ktorou sa radí medzi najdlhšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdné zručnosti, je pripravené Centrum bezpečnej jazdy so školou šmyku a kurzami jázd rôzneho zamerania a náročnosti. Po aktívnom výkone si môžete dopriať obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý zároveň ponúka 47 izieb/apartmánov a wellness so saunami a bazénom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri