Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Araujo je pred prvým asfaltovým podujatím pre Mini WRC optimistický

Wednesday, 10. 08. 2011 - 21:34, Katarína Ďurecová   

Araujo je pred prvým asfaltovým podujatím pre Mini WRC optimistický

Ďalším podujatím pre Arminda Arauja a jeho Mini John Cooper Works WRC je prvá asfaltová rally sezóny - ADAC Rallye Deutschland. Araujo síce nevie, čo od auta na tomto povrchu môže čakať, ale na túto rally sa teší a je optimistický. Má na to i dôvod - minulý rok v Nemecku v kategórii PWRC dominoval, takže je možné povedať, že táto rally mu sedí.

„Toto je prvý rok, čo je auto na svete, takže neviem, ako to všetko môže dopadnúť v Nemecku. Pred rally ešte máme naplánovaný test, takže uvidíme. Som ale optimistický, pretože minulý rok som tu vyhral v N-kách a mám túto rally veľmi rád. Pokúsime sa o čo najlepší výsledok", hovorí pred ADAC Rallye Deutschland dvojnásobný šampión PWRC Armindo Araujo a na chvíľu sa ešte vracia k Rally Finland, kde ho postihli problémy s motorom: „V sobotu sme stratili veľa z výkonu, ale vo Fínsku sme boli hlavne preto, aby sme sa niečo naučili a získali skúsenosti do budúcnosti. Auto sa stále zlepšuje a čím viac rally absolvujete, tým väčšiu rýchlosť z neho dostanete", hovorí Araujo, pre ktorého bola Rally Finland jeho tretím predstavením z tohtoročných plánovaných siedmich.

Radek Vojtěchovský;img-1304.jpg

Araujovi by mali pomôcť i asfaltové testy, ktorých Mini v poslednom čase absolvovalo skutočne veľa. Problémom by ale mohol byť motor, na čo už v upozorňoval i napríklad Dani Sordo (viac k tejto téme nájdete v tomto článku). „Toto je vec, na ktorej ešte musíme pokračovať vo vývoji. Ale zo všetkým iným ohľadne auta sa cítime spokojní. Nemecko predstavuje novú výzvu a ďalší krok v získavaní skúseností pre náš nový tím", vyjadril sa ohľadne motoru a Rallye Deutschland David Richards z Prodrivu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri