Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ambrúz s Čiliakom ako jediní Slováci na Trento Bondone 2018

Wednesday, 27. 06. 2018 - 21:04, Public relations   

Ambrúz s Čiliakom ako jediní Slováci na Trento Bondone 2018

Sen všetkých priaznivcov pretekov automobilov do vrchu - Talianske Trento. V tomto roku sa tento sen stane skutočnosťou aj pre dvojicu slovenských reprezentantov v pretekoch automobilov do vrchu, Petra Ambrúza a Mira Čiliaka.

Tibor Szabosi;c50q7883-1.jpg

Možno si teraz niektorí z vás, ktorí nie sú celkom v obraze hovoria „prečo by práve Talianske Trento to mal byť snom každého kopciara". Odpoveď je veľmi jednoduchá. Predstavte si pretekársku trať, ktorej dĺžka je 17,3 kilometra, priemerné stúpanie 8,8% a celkové prevýšenie 1350 metrov. Medzi štartom a cieľom sa nachádza nespočetné množstvo rôzne ťažkých zákrut, od jednoduchých, až po poriadne zavreté vracáky. Ak pripočítame 246 prihlásených jazdcov, ale aj históriu kopca, ktorú začal písať už v roku 1925, určite uznáte, že pretekať na takomto kopci je doslova za odmenu. A presne takúto odmenu za dobre vykonanú prácu si dopriala aj dvojica slovenských reprezentantov, združených pod Slovak National Hill Climb Teamom, Peter Ambrúz a Miro Čiliak. Zatiaľ čo prvý menovaný spoločne s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX bude na pretekoch 68°Trento Bondone 2018 bojovať o body v rámci seriálu FIA International Hill Climb Cup 2018, druhý menovaný zaboduje s formulou Metalex MTX 1-06 zase do seriálu FIA Historik Hill Climb Championship 2018.

Tibor Szabosi;c50q2069-1.jpg

„Musím povedať, že absolvovať preteky Trento Bondone bol vždy náš veľký sen. Aj môj, aj Mirov. A tak sme si teraz povedali, že to dáme a jedného pekného dňa sme sa obaja prihlásili. Budeme v štartovom poli jediní Slováci a snáď aj jediní, ktorí ešte tieto preteky neabsolvovali. Trať je tak strašne dlhá a je na nej tak veľké množstvo zákrut, že si ju nemá možnosť zapamätať asi nikto a to sa mi na tom práve páči. V rámci pretekov sú pre všetkých takmer dvestopäťdesiat prihlásených pripravené dve tréningové jazdy a v nedeľu (1.7.2018) jedna súťažná jazda. Ja dúfam, že sa nám spoločne s Mirom podarí tieto preteky zvládnuť bez problémov. Aby sme vôbec na nich mohli štartovať, tak za to patrí veľká vďaka partnerom Slovak National Hill Climb Teamu, ale aj našim rodinám, ktoré to s nami určite nemajú ľahké," povedal pred odjazdom do Talianska Peter Ambrúz.

Tibor Szabosi;c50q7849-1.jpg

O tom, ako sa darilo dvojici slovenských reprezentantov na najdlhšom kopci v Európe vás budeme informovať po ukončení pretekov.

Tibor Szabosi;c50q2048-1.jpg

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri