Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Elektrický rekord Romaina Dumasa na Pikes Peaku!

Wednesday, 27. 06. 2018 - 19:27, Ľuboš Kašický   

Elektrický rekord Romaina Dumasa na Pikes Peaku!

Kopec všetkých kopcov zažil nástup novej éry. Elektrický Volkswagen I.D. R porazil všetky autá poháňané bežnou technológiou a pridal k tomu aj najlepší čas histórie.

V roku 2015 nás síce víťazstvom zaskočilo lotyšské elektrické auto eO PP03 pilotované Američanom Rhysom Millenom. Jeho čas bol však pomalší, ako vtedajší rekord Sebastiena Loeba z roku 2013 (8:13,878s). Teraz Francúz Romain Dumas dostal do rúk elektrický prototyp Volkswagen I.D. R a prevalcoval celú konkurenciu aj Loebov rekordný čas. Nový rekord dvadsaťkilometrového legendárneho kopca v Koloráde má hodnotu 7:57,148s!!!

vw04-1.jpg

"Boli to neuveriteľné preteky," opisuje šťastný štvornásobný víťaz Romain Dumas. „Celé roky som sa pokúšal dostať po čas osem minút. Teraz to konečne vyšlo. Našiel som správny rytmus a prvý sektor bol takmer dokonalý. V druhej časti bola niekde hmla a miestami to šmýkalo. Našťastie v treťom sektore už svietilo slnko a mohol som atakovať čas."

vw05.jpg

Skúsený Francúz, ktorý roky jazdil vytrvalostné preteky na najvyššej úrovni vyhral na Pikes Peaku už v rokoch 2014, 2016 aj 2017. Doteraz však štartoval s Normou M20 RD. Pre tento rok dostal možnosť jazdiť na aute, ktoré Volkswagen postavil a vyvinul za osem mesiacov! Nový elektrický kopcový špeciál má 680 koní a lepšie zrýchlenie, než monoposty F1.

vw02-2.jpg

Druhý skončil nám dobre známy Talian Simone Fagioli jazdiaci na Norme M20 SF PKP. Jeho čas 8:37,2s bol síce lepší, ako víťazné časy posledných rokov, no na Dumasov Volkswagen nestačil.

Pozrite si výsledky



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri