Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Zemetrasenie vo WRC! Tänak mení tím!

Friday, 01. 11. 2019 - 01:19, Ľuboš Kašický   

Zemetrasenie vo WRC! Tänak mení tím!

Šuškanda sa potvrdila. Čerstvý majster sveta Ott Tänak bol dnes potvrdený v novom tíme na nasledujúce dve sezóny. Týmto sa mení rozloženie síl vo WRC!

 

Továrenský tím Hyundai Motorsport oznámil, že posilnil tím pre nasledujúcu sezónu. Vedľa Belgičana Thierry Neuvilla absolvuje všetkých štrnásť podnikov sezóny čerstvý majster sveta Ott Tänak, ktorého Hyundai ulovil od Toyoty! V treťom aute sa bude naďalej striedať Sebastien Loeb a Dani Sordo. Čierneho Petra dostal Andreas Mikkelsen, ktorý tím opúšťa.

low-hyundai-tanak.jpg

Toto je zásadná správa pre celý kolotoč WRC, pretože Toyota má zjavne majstrovské auto a odísť z kokpitu takého vozidla čosi naznačuje. Vyrovnanosť tímov je síce v posledných troch rokoch od zavedenia nových pravidiel veľká a rozdiel medzi Toyotou, či Hyundaiom nemusí byť výrazný. V tíme Hyundai však tri roky po sebe nedokázali vyhrať titul a to je dôvod na frontálnu ofenzívu. Po výmene na stoličke šéfa (Nandana vystriedal Adamo) je čas pre ďalšie zmeny. Nový šéf urobil divoký krok a vedľa kvalitného, no často nevyrovnaného Neuvilla, sa rozhodol preplatiť dravého Tänaka. Pohár konštruktérov, ktorý by Hyundaiu už v Austrálii nemal utiecť, je veľká satisfakcia, no Hyundai chce viac.

Copyright manufacturer;2124371-bhbgwyky7u.jpg

Ako na toto zareaguje Mäkinenova Toyota? Po odchode v tíme, ktorý svoju operačnú centrálu presťahoval do Estónska, ostane pekelne rýchly, ale pričasto chybujúci Kris Meeke a dnes už veterán za zenitom, Jari-Matti Latvala? Neoficiálne sa už vraví, že Sebastien Ogier je v Citroene nespokojný a práve on by mal nahradiť Tänaka v Toyoye. Vlani práve Citroen uchmatol talentovaného Lappiho Toyote a Mäkinen má dvojnásobnú motiváciu vrátiť tento úder. Oficiálne sa však ešte nič nepotvrdilo a sme na tenkom ľade dohadov. Dáva to však logiku. Aké bude teda ďalšie zloženie pre sezónu 2020? Hra sa začína.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri