Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Zbohom Fero!

Thursday, 09. 01. 2020 - 19:20, Ľuboš Kašický   

Zbohom Fero!

Slovenský automobilový šport dnes šokovala správa o nečakanom predčasnom úmrtí Františka Ančíka (29. 1. 1976 – 9. 1. 2020).  R. I. P.

 

„Pred začiatkom sezóny 2019 by som si ani nedovolil snívať o tom, že budem bojovať o majstrovský titul,“ zveril sa úprimne po posledných pretekoch kopcovej sezóny 2019 šťastný Fero Ančík. Aj keď nakoniec Ostrá Lúka rozhodla, že mu v „dvojkolkách“ na majstrovský titul chýbalo nakoniec iba šesť bodov, tak Fero sa radoval. Vtedy však ešte netušil, že to bol jeho posledný štart za súťažným volantom.

Tibor Szabosi;asf-6953-7.jpg

Fero Ančík odjazdil celú sezónu 2019 vo farbách dubnického tímu Lama Racing. Na BMW M36 sa stal nielen vicemajstrom Slovenska v „dvojkolkách“, ale skončil tretí v Triede E1 nad 2000 cc, a v absolútnom poradí ročníka MSR PAV 2019, pri rovnakom počte bodov s Jarom Dubóczim, skončil piaty. Bol to naozaj úspešný návrat za súťažný volant.

Tibor Szabosi;c30i2380-24.jpg

Ančík, ktorý už dve desiatky rokov žil v Bratislave, sa narodil v januári 1976 v Uherskom Hradišti. Miloval automobilový šport a za volantom prežil veľa krásnych, ale aj ťažkých situácií. Všetky však dokázal zvládnuť. Sezóna 2019 bola vlastne akýmsi oživením jeho kariéry a pomyselným novým začiatkom. „Tešil som sa z našej spolupráce. Fero bol pre náš tím prínosom,“ ťažko hľadá slová zarmútený šéf tímu Lama Racing, Braňo Mičko. „Fero odjazdil kvalitnú sezónu a výborne reprezentoval naše farby. Dnešná správa je preto pre nás všetkých obrovským šokom. Naozaj len ťažko sa hľadajú slová. V mene celého tímu Lama Racing však chcem vyjadriť rodine a priateľom Ferka Ančíka úprimnú sústrasť. Som rád, že s nami strávil krásnu sezónu. Bude nám chýbať. Ferko, odpočívaj v pokoji!“

R. I. P.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri