Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Záštitu nad podujatím prevzal primátor Popradu

Tuesday, 24. 05. 2022 - 08:37, Radovan Szabosi   

Záštitu nad podujatím prevzal primátor Popradu

Mesto Poprad po roku znovu privíta športovcov, sprievodné tímy a veľký počet fanúšikov tradičného motoristického sviatku s bohatou históriou, na 49. ročníku SLOVAKIA RALLYE TATRY. Organizátori z AOS klub Poprad pripravili dvojdennú náročnú súťaž v rámci FIA CEZ Majstrovstiev zóny strednej Európy a Majstrovstiev Slovenska v rally.

Pomocnú ruku organizátorom z AOS klub Poprad podalo aj mesto Poprad. Záštitu nad najstarším motoristickým podujatím na Slovensku prevzal primátor mesta Poprad Ing. Anton Danko. „Zorganizovať podujatie na európskej úrovni si vyžaduje veľa námahy, dostatok skúseností a finančných prostriedkov, či kvalitných pracovníkov. Poprad vždy stál po boku organizátorov a podľa svojich aktuálnych možností pomohol pri usporiadaní pretekov. Slovakia Rallye Tatry má vďaka kvalitnej práci popradských organizátorov medzi športovými podujatiami vysoký kredit. Priaznivci najstaršej motoristickej súťaže na Slovensku sa môžu tešiť na špičkovú novodobú techniku, na časom overené, dnes už historické rally špeciály a vynikajúcich jazdcov,“ povedal primátor Popradu Ing. Anton Danko.

foto-primator-danko.jpg

Okrem tradičných súťažných vozidiel uvidíme v Poprade súboj s časomierou áut na elektrický alebo hybridný pohon. Green Rallye Tatry sa každoročne zúčastňuje stále väčší počet posádok. Elektromobily majú budúcnosť a tieto preteky prinášajú veľkú osvetu medzi motoristov.

Vďaka korektnej spolupráci sa do itinerára pretekov po piatich rokoch vrátili ťažké rýchlostné skúšky na Gemeri. Pre posádky je pripravených 9 rýchlostných skúšok v dĺžke 123 km, vrátane najobľúbenejšej, ktorou je nočný mestský okruh v Poprade. „Športovcom želám, aby počas nastávajúcich pretekov ukázali svoju bojovnosť a húževnatosť a čo najlepšie prezentovali svoje jazdecké umenie, svoj tím i krajinu. Fanúšikom by som chcel zaželať pekné zážitky pri sledovaní tohto výnimočného športového zápolenia,“ dodal primátor mesta.

srt-2022-mapa-trate.jpg

Ďalší spravodajský servis v rámci 49. Rallye Tatry Slovakia 2022 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk, na facebookovom a instagramovom profile.

 Slavomír PETRUS, tlačové stredisko 49. Slovakia Rallye Tatry 2022



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri