Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Zapletal so Sýkorom v prvej etape Rally Dakar ovládli svoju triedu

Sunday, 01. 01. 2023 - 19:39, Miroslav Majláth   

Zapletal so  Sýkorom v prvej etape Rally Dakar ovládli svoju triedu

Dnešná prvá etapa Rally Dakar 2023 bola náročná, so zmiešaným povrchom, ale zároveň bola aj veľmi pekná. Smerovala v podstate v kruhu okolo bivaku Sea Camp, čo dokazoval aj jej názov.

 

Offroadsport.cz

Štart ako aj cieľ prvej etapy Rally Dakar 2023 boli umiestnené neďaleko rovnomenného bivaku. Samotná trať prvých štyridsať – päťdesiat kilometrov smerovala kamennými cestami bývalých riečísk a bolo to dosť rýchle. Neskôr sa povrch začal miešať s pieskom a v závere nás poslal organizátor aj do menších pieskových dún.  

Offroadsport.cz

„Dnes to nebolo zlé. Trať bola fajn, navigácia nebola veľmi náročná, no a Miro sa rovnako snažil. Našim problémom je fakt, že sme zaradený do skupiny T1 Modified Cross Country. A práve tu sú zaradené aj všetky vozidlá T1+. Pre ne platia trochu iné technické predpisy čo nás dosť znevýhodňuje. Bolo to cítiť hlavne v tých riečiskách, kde okolo nás tie T1+-ky preleteli ako keby sme my stáli. Je to trochu frustrujúce, čo je vidieť aj na výsledku. Ale v našej triede T1.1 sme vo vedení, čo nás teší. Uvidíme čo bude, do cieľa je ešte ďaleko, takže je o čo bojovať,“ zhodnotil Marek Sýkora v cieli dnešnej etapy.   

Offroadsport.cz

V celkovom poradí po dnešnej etape v kategórii Car Mirovi s Marekom v cieli patrí štyridsiate štvrté miesto, v skupine T1 Modified Cross Country sú priebežne na tridsiatom štvrtom mieste a v triede T1.1 Prototype Cross Country Cars 4x4 im patrí vedúca priečka.

Dakar.com

Súťažiacich zajtra v rámci Rally Dakar 2023 čaká tretia etapa. Jej celková dĺžka bude päťstoosemdesiatosem kilometrov a meraná trať bude mať štyristotridsať kilometrov. Trať bude smerovať zo Sea Camp do Al Ula.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri