Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Zapletal so Sýkorom už na siedmom mieste v triede a osemnástom absolútne

Wednesday, 06. 01. 2021 - 18:55, Miroslav Majláth   

Zapletal so Sýkorom už na siedmom mieste v triede a osemnástom absolútne

Dnešná, najdlhšia etapa Rally Dakar 2021 znamenala pre Čecha Mira Zapletala a Slováka Mareka Sýkoru opäť poskok o jedno miesto smerom hore v triede T1.1.

 

offroadsport.cz, Mila Janacek

Celkovo 813 kilometrov dlhá etapa smerujúca z Wadi Al-Dawasiru do hlavného mesta Saudskej Arábie, čiže do Rijádu priniesla v prípade Mira a Mareka ďalšie zlepšenie nielen v priebežnom hodnotení kategórie „Car“. Tu síce dojazdili na dvadsiatom druhom mieste, ale zároveň aj poskočili už na osemnáste miesto absolútneho poradia a v triede T1.1. Mirovi s Marekom patrí rovnako posun smerom nahor, na siedme miesto. Dnešná etapa pritom vôbec nebola jednoduchá a súťažné posádky v nej museli absolvovať 476 prejazdových kilometrov, ale aj 337 ostrých. Na trati pritom museli bojovať nielen s pieskom, hlinou, ale aj kameňmi, ktoré .

offroadsport.cz, Mila Janacek

„Dnešná etapa bola strašidelne rýchla. Fakt tam boli také úseky, že sme desať kilometrov leteli na vytočenej šestke, potom bola pravá zákruta a zase ďalších sedem kilometrov v plnej rýchlosti bez ubratia. Ale našli sa aj pekné úseky, riečiská, sem tam nejaká menšia duna. Auto fungovalo výborne a čo je podstatné, nikde sme sa nemuseli, na rozdiel od niektorých iných, hľadať. Navigácia sa mi darila. Teraz nasleduje kontrola auta, samozrejme sprcha, dobre sa najesť a spať. Ráno nás čaká podľa všetkého veľmi náročná etapa, tak dúfame, že sa nám v nej bude dariť,“ skonštatoval Marek Sýkora.

dakar.com

Piata etapa Rally Dakar 2011, ktorá odštartuje zajtra 7.1.2021 bude merať celkovo 661 kilometrov. Z nich bude 205 kilometrov prejazdových a 435 meraných. Súťažiaci sa v rámci piatej etapy presunú severným smerom z Rijádu do Al Qaisumahu Čo sa týka profilu trate, ten bude obsahovať zo štvrtiny pieskové podložie, viac ako 50 percent trate bude tvoriť zemina a jedno percento kamene. Na svoje si prídu zajtra aj milovníci pieskových dún, ktorých na trati bude celkovo dvadsať percent. V tejto etape sa k slovu dostane aj prevýšenie trate, ktoré sa bude pohybovať medzi sto až sedemsto metrami nad morom.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri