Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Zapletal so Sýkorom (už iba nesúťažne) na Rally Dakar 2021 pokračujú

Sunday, 10. 01. 2021 - 20:49, Miroslav Majláth   

Zapletal so Sýkorom (už iba nesúťažne) na Rally Dakar 2021 pokračujú

Po ukončení 5.etapy Rally Dakar 2021 sme vám priniesli smutnú správu, že posádka Offroadsport.cz na najslávnejšej rally sveta končí. Po spojazdnení Fordu F150 EVO však, aj keď už nesúťažne pokračuje ďalej.

 

offroadsport.cz

V smolnej 5.etape musela dvojica Miroslav Zapletal a Marek Sýkora nechať auto opustené v púšti a následne si privolať organizátorský vrtuľník, ktorý ich zaviezol do bivaku. V priebehu 6.etapy sa podarilo Ford F150 EVO z púšte vyslobodil a dotiahnuť do bivaku. Tu nastal „koncert“ mechanikov, ktorí ešte aj počas nasledujúceho, voľného dňa nevedeli prísť na poruchu. Podarilo sa to až podvečer, pričom posádka „vyfasovala“ na auto žlté číslo a v súťaži tak mohla, aj keď síce už nesúťažne, pokračovať.

offroadsport.cz

Po oprave auta tak chalani dnes naskočili do Fordu, aby absolvovali prvú časť maratónskej dvoj etapy, pričom na dnes pripadlo 737 kilometrov a presúvali sa z Hailu do Sabaky. Trať bola spočiatku veľmi rýchla, potom však prišli Mirom a Marekom veľmi obľúbených pieskových dún. Samozrejme, už naháňať sekundy nemuseli, ale aj tak si etapu poriadne užili aspoň v „ostrom“ tréningovom tempe.

offroadsport.cz

„Po oprave auta sme dnes štartovali zo stotridsiatej šiestej pozície. Dnešná etapa bola spočiatku poriadne mokrá a na trati boli hlboké koľaje, ale my sme si povedali, že skúsime zatiahnuť a aj sa nám . Tento náš Ford sa však s nami asi prestáva kamarátiť, keďže na šesťdesiatom kilometri nám vypadol horný guľový čap. Samozrejme to vyvrátilo koleso, vypadla poloos a rozbilo to horné rameno. Oprava mi trvala asi hodinu, ale išli sme ďalej. Asi sto kilometrov nám odišli predné brzdy, ale to bolo spôsobené pricviknutou hadičkou, z ktorej pomaly vytekala kvapalina, takže do cieľa sme došli bez bŕzd. Nevadí, už som to v našom maratónskom bivaku opravil a ráno môžeme ísť ďalej,“ doplnil Marek Sýkora.

dakar.com

Zajtra na posádku čaká zdolanie druhej časti maratónskej etapy. Tá bude smerovať zo Sabaky do Neomu, pričom ich čaká celkovo 709 kilometrov dlhá trať. Tá bude plná piesku a zeminy, ale aj prevýšení od 650 do 1300 metrov nad morom.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri